10 manieren om je te ontwikkelen binnen je werk

Groeien en jezelf ontwikkelen in je werk is belangrijk. Het verbreedt je kennis en versterkt jouw toegevoegde waarde voor de organisatie. Hoe kan je je ontwikkelen zonder dat het meteen veel budget kost? Deze 10 tips helpen je verder.

Like Comment

Jezelf continu blijven ontwikkelen is voor elke young professional belangrijk om zichtbaar en succesvol te zijn in je werk. Nu en in de toekomst. Maar hoe ontwikkel je je binnen het werk, zonder dat je meteen promotie hoeft te maken of een dure opleiding hoeft te volgen? Met deze 10 tips kan je meteen aan de slag met jouw persoonlijke ontwikkeling.

1. Nieuwe projecten

Meld je aan voor nieuwe projecten die gaan starten. Vaak zijn er genoeg mogelijkheden om een bijdrage te leveren aan projecten binnen jouw afdeling of organisatie. Inhoudelijk steek je veel op van nieuwe onderwerpen. Daarnaast is dit goed voor je netwerk, jouw zichtbaarheid binnen de organisatie en je werkt eens samen met andere mensen.

2. Sluit je aan bij netwerken
Binnen grotere organisaties zijn er vaak verschillende netwerken actief, denk aan de personeelsvertegenwoordiging, een netwerk voor jonge medewerkers, bepaalde vakspecialisten die een netwerk vormen et cetera. Kijk welke netwerken er in jouw organisatie actief zijn en voor jou interessant zijn en sluit je aan. Een netwerk van collega’s is ideaal om nieuwe mensen te ontmoeten, te horen wat er binnen de organisatie speelt, op de hoogte te zijn van nieuwtjes, nieuwe projecten of vacatures die vrijkomen. Daarnaast hoor je waar hulp nodig is, wat collega’s voor werk doen of tegenaan lopen en kan je elkaar verder helpen. Een mooie bijkomstigheid; dit soort netwerken organiseren vaak leuke activiteiten waardoor je je collega’s ook eens op een andere manier leert kennen.

3. Ga naar seminars, congressen, volg webinars en podcasts
Onderzoek welke seminars en congressen er zijn die voor jouw vakgebied interessant zijn. Congressen zijn meestal niet gratis, maar er zijn ook goedkopere alternatieven. Zoek eens op webinars binnen jouw vakgebied, bekijk websites van organisaties die binnen jouw vakgebied of interesse werkzaam zijn. Er is veel keus om laagdrempelig je kennis te verbreden en verdiepen, zowel binnen jouw vakgebied als daarbuiten. The school of life (https://www.theschooloflife.com/amsterdam/) biedt ook verschillende lezingen en workshops aan, vooral over onderwerpen zoals filosofie en psychologie. Misschien niet jouw vakgebied, maar zeker interessant voor je algemene en persoonlijke ontwikkeling.  Podcasts zijn een mooi kanaal om veel te leren en ideaal voor in de trein of auto naar je werk of tijdens een rondje hardlopen. Laagdrempeliger kan bijna niet. Ook hier is veel keus. Inspirerende podcasts over werk, een gelukkig leven en succes behalen zijn voorbeeld Michael Pilarczyk (https://www.michaelpilarczyk.nl/podcast/), Eindbazen (https://eindbazen.nl/podcasts/), Kukuru van Giel Beelen ( KUKURU Podcast - Bekijk of beluister alle gesprekken | Kukuru) of de 100% inspiratie podcast van Thijs Lindhout (https://thijslindhout.nl/podcast/). Goed voor veel waardevolle tips, inzichten en kennis op verschillende gebieden.

4. Lees vakliteratuur zoals vakbladen, digitale nieuwsbrieven
Vakliteratuur blijft altijd handig om bij te blijven in je vak. Abonneer je via je werk op een vaktijdschrift of zorg dat je je inschrijft voor verschillende digitale nieuwsbrieven, zodat je het laatste nieuws altijd in je mail ontvangt. Plan een moment in de week of maand, bijvoorbeeld een vrijdagmiddag zodat je alle informatie rustig kan doorlezen en je weer helemaal up to date bent. Schrijf nieuwe inzichten of ideeën meteen ergens op, zodat je er daarna mee aan de slag kan. Een leuke manier om de kennis die je opdoet meteen te gebruiken is door de vertaling te maken naar hoe je de info in je werk kan toepassen. Op die manier blijft de informatie langer hangen en je hebt er meteen iets aan. 

5. Ruilen van functie 
Altijd al nieuwsgierig geweest wat die ene collega voor werk doet en wil je je eens verdiepen in een ander vakgebied of een ander soort rol? Onderzoek de mogelijkheden om tijdelijk van functie te ruilen. Op die manier kan je met een frisse blik naar het werk van een ander kijken. Je leert hoe het op een andere plek binnen de organisatie eraan toe gaat en je ontwikkelt jezelf op een ander gebied. En wie weet, bevalt het beiden zo goed dat je definitief wilt ruilen van plek.

6. LinkedIn groepen
LinkedIn is niet meer weg te denken uit ons werkleven, maar benut je ook de mogelijkheden van LinkedIn groepen? Op LinkedIn kan je zoeken op groepen die voor jouw vakgebied relevant zijn en lid worden van de groep. Op die manier ontvang je specifieke informatie uit die groep, vacatures, kan je deelnemen aan discussies etc. Je maakt er ook meteen zichtbaar mee als professional. Daarnaast kan je zelf ook een groep aanmaken en beheren.

7. Sociale activiteiten zoals sporten met collega’s
Worden er op jouw werk ook leuke activiteiten georganiseerd zoals samen (online) sporten, borrels, uitjes et cetera? Ga hier vooral heen. Hier hoor je via informele kanalen wat er speelt. Altijd handig en je zit meteen dicht bij het vuur als die ene collega je vertelt dat ie hulp zoekt voor een gaaf project.

8. Zoek een buddy of coach
Als starter of young professional kan je soms best wat hulp gebruiken door even met iemand te sparren, vragen te stellen over hoe bepaalde dingen werken binnen de organisatie of je twijfels of onzekerheden te bespreken. Hoe fijn is het als je dit kan doen met een buddy of coach uit de organisatie waar je niet direct mee samenwerkt. Vaak vinden meer ervaren collega’s het harstikke leuk om starters of young professionals te helpen en wegwijs te maken. Wordt een buddy of interne coach niet vanuit jouw organisatie geregeld? Vraag gewoon eens rond of een collega iemand weet die dit goed zou kunnen? Ga koffie drinken om kennis te maken en kijk of het klikt. En wie weet heb je straks een goede buddy of interne coach waarmee je met enige regelmaat kan sparren en van kan leren.

9. Organiseer activiteiten
Een mooie manier om aan je ontwikkeling te werken is door het zelf actief te organiseren. Dat kan door de tips uit deze blog, maar ook door zelf een interessante spreker (dat kan ook een collega zijn) eens te vragen om iets te komen vertellen over een nieuw project. Ga je bijvoorbeeld een naar een netwerkbijeenkomst en ontmoet je daar iemand met een interessant verhaal of ervaring; nodig diegene uit om jou en je collega’s te informeren en inspireren. Of benader een vakcollega uit een andere organisatie om onderling kennis en ervaring uit te wisselen. Met en van elkaar leren kan op die manier heel laagdrempelig plaatsvinden.

10. Intervisie met collega’s
Intervisie is een ideale manier om met een klein groepje collega’s in alle openheid en vertrouwen elkaar te helpen met persoonlijke ontwikkeling. Bij intervisie breng je een casus in en onderzoek je met elkaar wat je hebt gedaan met die situatie, wat goed en minder goed ging en hoe je ervan kan leren. Dit kan een situatie zijn waar je trots op bent, maar ook een situatie die juist minder goed ging, of iets wat je lastig vind en vragen over hebt. Met je intervisiegroepje help je elkaar door goede vragen te stellen, feedback en advies te geven. Je bouwt op deze manier met elkaar een waardevolle vertrouwensband op en leert veel van en met elkaar. Ook als iemand anders een casus inbrengt. Vraag collega’s wie dit interessant zou vinden en vorm een klein groepje van 4 tot 6 collega’s. Dit hoeven geen directe collega’s te zijn, maar kunnen ook juist mensen zijn waar je niet dagelijks mee samenwerkt.

Persoonlijke ontwikkeling hoeft niet altijd veel geld te kosten. Met een beetje creativiteit en initiatief kom je een heel eind. Juist ook in deze periode dat je veel bent aangewezen op online vormen van leren. Veel plezier met alle stappen die je in jouw ontwikkeling gaat zetten!

Would you like to become an Aspiring Triber?
Register for free and get directly access to premium features, such as starting conversations and following experts.

Sandra Pieterse

Personal branding coach, imago consultant, Auteur van In 10 stappen jezelf onderscheiden als young professional, trainer, Image that works!

Sandra Pieterse is personal branding coach, imago consultant, trainer en auteur van het boek "In 10 stappen jezelf onderscheiden als young professional". Met haar bedrijf Image that works! helpt ze young professionals met de juiste match tussen hun personal brand, werk, imago en persoonlijke presentatie. Ze heeft ruim 15 jaar ervaring in het hr-vakgebied en combineert dit met haar expertise als imago consultant. Ze begeleidt young professionals en organisaties met coaching, workshops en trainingen.
4 Contributions
3 Followers
0 Following

No comments yet.