5 sollicitatietips om de baan te vinden die echt bij je past

Heb je tijdens de kerstvakantie genoten van je vrije tijd? Even tijd voor rust en bezinning en om jezelf wat vragen te stellen. Zit je nog op de juiste plek op je werk? Of ben je wel toe aan wat nieuws? Ik geef je 5 tips om de baan te vinden die echt bij je past.

Like Comment

Je hebt een tijdje ergens gewerkt en merkt dat je toe bent aan een nieuwe baan. Werk dat nog beter bij je past en waar je nog meer op je plek bent en het verschil kunt maken. Hoe vind je in het oerwoud van alle vacatures de baan die echt bij je past? Deze 5 tips helpen je op weg.

1. Netwerken werkt!

Je kan allerlei acties ondernemen om een baan te zoeken, zoals vacatures afstruinen, LinkedIn doorpluizen en vacature alerts instellen. Deze manier van solliciteren werkt en leidt tot veel mooie matches. Maar, veel vacatures komen niet eens online te staan en juist deze categorie vacatures is interessant. Dit zijn de vacatures die via via worden vervuld, oftewel via het netwerk van mensen. Zorg dus dat je de vacature voor bent en ga met veel mensen in gesprek en geef aan dat je open staat voor een nieuwe baan. Zoek mensen op LinkedIn die nu het werk doen dat jij zou willen doen. Maak contact en vraag of je even met ze mag bellen. Je vraagt dan niet om een baan, maar juist om informatie, tips en advies. Van deze mensen kan je veel leren over welke stappen je nog moet zetten om de baan te krijgen die jij ambieert. Denk je, dat is gek een onbekende benaderen, die heeft daar toch geen zin in? Niets is minder waar. Mensen vinden de bijna altijd leuk om iets over hun werk te vertellen aan mensen die oprecht geïnteresseerd zijn. En stel dat deze persoon een andere baan krijgt en jouw droombaan komt vrij.... Dan ben je alvast in beeld en kan je de vacature voor zijn voordat die online wordt uitgezet.
Daarnaast heeft netwerken nog meer mooie voordelen: je leert kennen mensen, en zij kennen weer mensen, je doet waardevolle informatie op over organisaties, het werk etc. Daarnaast is het inspirerend om verschillende mensen te spreken. Je krijgt er nieuwe ideeën van en het helpt je om het beeld van de gewenste nieuwe stap te concretiseren.

2. Kijk met een open blik
Vacatures zijn heel waardevol en beschikken over de veel informatie over een baan, de organisatie en wat van je verwacht wordt. Maar vaak genoeg laten we ons tegenhouden door de eisen die gesteld worden. In de praktijk blijkt dat de vrouwen pas solliciteren als ze er zeker van zijn dat ze aan alle eisen voldoen en zeker weten dat ze het werk kan doen. Mannen zijn sneller geneigd om te solliciteren, ook als ze nog niet aan alle vereisten voldoen. Kijk met een open blik naar een vacature. Beschik je nog niet over alle vereisten? Kijk dan wat je extra meeneemt wat relevant is voor deze baan en voor het bedrijf. Richt je op wat je komt brengen in plaats van wat je nog niet kan of wil leren. Bel altijd na aanleiding van een vacature om meer informatie in te winnen. Klopt het beeld dat je van een vacature hebt of zit het toch anders? En is het dan nog steeds een interessante vacature voor jou? De extra informatie die je verkrijgt in zo'n telefoongesprek is van grote waarde en gebruik je in je sollicitatiebrief en daarna in een gesprek.

3. Blijf authentiek
Heb je een vacature gevonden die je aanspreekt en wil je reageren? Blijf in de motivatiebrief en CV dicht bij jezelf. Er zijn veel online mogelijkheden om een mooie CV op te maken. Erg handig, maar zorg wel dat je je erin blijft herkennen en niet door het formaat in een keurslijf gestopt wordt. Voeg nog iets extra's toe zodat de organisatie meer over jou te weten komt zoals een persoonlijk profiel, een filmpje, een link naar jouw website, een portfolio van resultaten die je hebt bereikt etc. Zorg in ieder geval dat mensen jou door middel van je brief al beter leren kennen. Dat doe je door qua schrijfstijl, woordkeuze en opbouw origineel te zijn. De lezer onthoudt je dan sneller en wordt nieuwsgierig naar je. Dit vergoot je kans op een uitnodiging.

4. Wees kritisch
Vaak hoor ik van young professionals die gaan solliciteren dat ze willen passen in het volledige profiel van de vacature. Alles om te zorgen dat de organisatie jou de baan geeft. Hierbij wordt vaak vergeten dat een sollicitatiegesprek twee richtingsverkeer is.  De organisatie onderzoekt of jij bij hun past, maar jij onderzoekt net zo goed of de organisatie bij jou past. Vaak zijn mensen niet kritisch genoeg. Probeer in een sollicitatiegesprek voor jezelf na te gaan of deze baan en de organisatie wel echt bij jou passen. Stel dus veel vragen die je helpen om een goed en realistisch beeld te krijgen. Denk aan vragen over hoe je werkdag eruit ziet, hoe de sfeer is, met wie je samen gaat werken, wat er van je verwacht wordt. Wees ook duidelijk in wat je verwacht in een baan, van collega's, van een leidinggevende. Niets zo vervelend als dat je er in je eerste werkweek achter komt dat je nieuwe leidinggevende nogal directief is, terwijl jij het beste tot je recht komt bij een coachende stijl van leidinggeven. Bedenk vooraf welke elementen voor jou belangrijk zijn en die je werk leuk maken. Toets die elementen in het gesprek. Daarnaast zorg je er hiermee ook voor dat het een gelijkwaardig gesprek wordt in plaats van dat de organisatie alleen maar vragen stelt die jij beantwoordt.

5. Presenteer jezelf zoals je bent
Yes, je mag op sollicitatiegesprek! Leuk en tegelijkertijd spannend. Wat trek je aan? Hoe presenteer je jezelf zo goed mogelijk? Wat zeg je wel en niet?
Voordat je een outfit kiest voor je sollicitatiegesprek onderzoek je eerst wat voor soort organisatie het is (dit heb je waarschijnlijk al gedaan voordat je ging solliciteren). Is het een formele organisatie of juist een bedrijf in de creatieve sector of de overheid? Dit is belangrijk om te weten, omdat het je informatie geeft over de cultuur, sfeer en kledingcodes (dit zijn vaak “ongeschreven regels”). Verdiep je hierin. Kijk of je mensen uit je netwerk kent die bij het bedrijf werken. Benader hen en vraag om meer informatie over het bedrijf. Hoe gaan mensen gekleed die daar werken? Bij een bank zal dit anders zijn als bij de overheid of een zorginstelling. Twijfel je? Ga dan liever iets formeler gekleed dan te casual. Ben je toch iets overdressed? Dan heb je in ieder geval laten zien dat je je best ervoor hebt gedaan.
Trek iets aan wat er representatief en verzorgd uitziet en waar jij je lekker in voelt. Bedenk een dag voor het gesprek alvast wat je aan wilt doen en pas het van tevoren. Je wil er op de dag van je gesprek niet achter komen dat jou nette overhemd nog in de was zit. Draag je nooit een jurkje en voel je je fijn in een broek, draag dan vooral een broek. Wanneer jij je lekker en zelfverzekerd voelt in je kleding straal je dat ook uit. Wees niet bang om kleur te gebruiken en jezelf te laten zien. Ga echter niet over de top en wees je ervan bewust dat bepaalde kleuren, zoals rood een dominante uitstraling kunnen hebben en daardoor minder geschikt zijn voor een sollicitatie. Vindt jouw sollicitatie online plaats? Hou dan extra rekening met de achtergrond van de plek waar je zit en op de bovenkant van je outfit. Zorg dat je op beeld rustig overkomt, dus vermijd drukke prints in je kleding en een overvolle kast met spullen op de achtergrond. Dit leidt allemaal af van wat jij te vertellen hebt. 

Bereid je gesprek goed voor. In een vacature staan vaak competenties en kwaliteiten die de organisatie graag wil terugzien bij hun nieuwe collega. Hier kan je ter voorbereiding concrete voorbeelden bij bedenken van situaties waaruit blijkt dat jij over die competenties en kwaliteiten beschikt. Schrijf ze op en maak vooraf aantekeningen die je naast je neerlegt, op die manier kan je altijd even in je notities kijken als je het niet meer weet. Opschrijven helpt je om dingen beter te onthouden. Je zal dan zien dat je je aantekeningen vaak niet eens meer nodig hebt tijdens een gesprek.

Veel succes met jouw volgende sollicitatie!

Would you like to become an Aspiring Triber?
Register for free and get directly access to premium features, such as starting conversations and following experts.

Sandra Pieterse

Personal branding coach, imago consultant, Auteur van In 10 stappen jezelf onderscheiden als young professional, trainer, Image that works!

Sandra Pieterse is personal branding coach, imago consultant, trainer en auteur van het boek "In 10 stappen jezelf onderscheiden als young professional". Met haar bedrijf Image that works! helpt ze young professionals met de juiste match tussen hun personal brand, werk, imago en persoonlijke presentatie. Ze heeft ruim 15 jaar ervaring in het hr-vakgebied en combineert dit met haar expertise als imago consultant. Ze begeleidt young professionals en organisaties met coaching, workshops en trainingen.
3 Contributions
3 Followers
0 Following

No comments yet.