Van Millennial tot Boomer: hoe laat je meerdere generaties goed samenwerken?

Lange tijd hadden we te maken met ‘slechts’ drie generaties op de werkvloer.

Like Comment

De vraag is nu hoe om te gaan met vier generaties? Wat vraagt dat van de manier van leidinggeven? In welke mate houd je daarmee rekening in de manier waarop je je werk organiseert? En zijn de nu gebruikte HR-tools nog up to date en goed toepasbaar met gewenst resultaat? 

Zorg voor een open cultuur

Diversiteit in een team is naar mijn idee een van de ingrediënten om een team succesvol te maken. Verschillen in leeftijd, afkomst en geslacht versterken de teambalans en zorgen op langere termijn voor betere resultaten. Dat gaat niet vanzelf. Het is belangrijk om voor onderling begrip en een goede samenwerking te zorgen. Ga daarom met elkaar in gesprek, spreek verwachtingen over en weer uit en leer van elkaar. Een omgeving creëren die dat mogelijk maakt en daartoe uitnodigt is van belang. 

Kijk eens kritisch naar je employee journey

De generatie werknemers die nu hun eerste stappen zetten op de arbeidsmarkt vraagt een andere benadering dan de generaties die hun werkende leven er al bijna op hebben zitten.

Generatie Y of Millennials (geboren tussen 1980-2000) en generatie Z (1992-heden) zijn zelfbewuster, zelfstandiger en meer bewust van nieuwste digitale technologieën. Deze generaties kijken ook op een andere manier naar werk. Dat vraagt om een andere benadering van jou als werkgever en kan gevolgen hebben op (delen van) de gehele employee journey. Denk eens na over hoe de huidige employee journey nu is ingericht, van onboarding tot en met exit-gesprek, en of je daarmee voldoende recht doet aan alle generaties die je wilt bedienen.

Would you like to become an Aspiring Triber?
Register for free and get directly access to premium features, such as starting conversations and following experts.

Barbara Verlegh

Als Scrummaster facilitair en coach ik (meerdere) scrumteams. Ik leg gemakkelijk een brug tussen verschillende disciplines en stakeholders binnen en buiten een organisatie. Ik ben betrokken, hands-on en in staat me een nieuwe omgeving snel eigen te maken. Ik krijg veel energie van het geven van effectieve, interactieve en praktisch toepasbare trainingen en workshops. Daarnaast denk ik mee vanuit de customer journey en UX, en begeleid ik user tests van begin tot eind.
4 Contributions
0 Followers
0 Following

No comments yet.