Vitaliteit vs burn-out: De twintiger

Voor elke leeftijdscategorie speelt het fenomeen vitaliteit op een verschillende manier. In verschillende artikelen hebben wij diverse invalshoeken belicht.

Like Comment

Hoe stimuleer je Vitaliteit als tegenpool van burn-out?

De Twintiger

“Maar stel dat deze baan niet lukt, wat ga ik dan verder doen?” Mara vindt haar eerste baan helemaal niet leuk, maar ze durft ook niet op zoek te gaan naar iets anders.

Mara is 28, ze heeft een plezierige vriendengroep, ze heeft net haar eerste flat gehuurd, is vorige maand nog een lang weekend naar Lissabon geweest en heeft een leuke studie achter de rug. Dat klinkt allemaal goed, en tegelijkertijd is ze vaak moe en ziet ze steeds meer tegen haar baan op. Ze vindt het eigenlijk helemaal niet leuk daar en het valt haar vies tegen. Ze had zich er iets heel anders van verwacht.

Twintigers swingen door het leven met uitgaan, vrienden, leuke studies en sport. Maar ze ervaren stress wanneer ze niet voldoende meedoen in de maatschappij: wanneer ze tegen hobbels aanlopen bij hun baan, bij het vinden van een partner of het maken van belangrijke beslissingen “voor later”. Nú moet het gebeuren voor de rest van het leven. Wanneer dat lekker loopt voelen ze zich vitaal en sterk en maken ze meters.

Mara is ervan overtuigd dat ook haar baan leuker zou moeten zijn, minstens net zo leuk als de rest van haar leven. Ze durft geen nee te zeggen, want dan is ze niet gezellig en sociaal. Ze zit geregeld lang op kantoor en durft zeker niet eens eerder weg te gaan. Ze heeft nog te weinig levenservaring en zelfkennis om te kunnen inschatten waar ze goed gaat passen. Ze blokkeert!

Bij Mara en haar leeftijdsgroep is korte interactieve begeleiding – het liefst online – heel effectief.

Mara werkt met een loopbaancoach die haar via online tests en Skypesessies binnen de kortste tijd doet inzien waar haar echte kwaliteiten liggen, wat echt bij haar past en dat het juist goed is voor haar carrière om op zoek te gaan naar iets anders. Die nieuwe baan is zo gevonden en na een half jaar krijgt de coach een leuke app van Mara waarin ze vertelt over haar volgende leuke project.

CoachNetwerk heeft een speciaal programma WorkLifeBalance voor Professionals.

Klik hier voor de informatie.

Would you like to become an Aspiring Triber?
Register for free and get directly access to premium features, such as starting conversations and following experts.

José Mark

CEO, CoachNetwerk BV

Hallo, mijn naam is José Mark. Ik ben directeur en oprichter van CoachNetwerk, het meest hoogwaardige platform voor coachprofessionals in Nederland. Mijn passie is dat iedere professional in Nederland toegang heeft tot de beste coaching. Er zijn in Nederland heel veel mensen die zich aanbieden voor coaching, maar jij hebt er maar 1 nodig die goed past bij jouw vragen en jouw volgende ontwikkelstappen. Die exacte persoon vind ik voor jou in het netwerk van professionals die zich specialiseren in de vragen die jij hebt. Wij werken elke dag met Millennials die starten met een eerste baan vanuit studie of die op zoek zijn naar zingeving in hun werk of die graag ondersteuning willen bij het vormgeven van die grote volgende stap in hun loopbaan. Wij helpen je met tips, technieken, feedback, slimme modellen en analyses, goede sparring en het krijgen van inzicht in wat jij nodig hebt om je leven en werk in te richten zoals jij dat wilt. Kijk op onze website voor meer informatie of klik op de artikelen en posts om te zien wat we voor je kunnen doen! Wil je meer informatie of hulp van een goede coachprofessional? Bel of mail ons gerust.
22 Contributions
2 Followers
0 Following

No comments yet.