Als je gek wordt van de drukte

...dan is het tijd om er iets aan te doen! Makkelijker gezegd dan gedaan, want hoe doe je dat? Hoe breng je meer rust in je leven? Je leest het hieronder.

Like Comment

Het stappenplan voor meer rust.

Stap 1 Waar komt de drukte vandaan?

Ga na waar de drukte vandaan komt. Je werk? Je relatie? Je sociaal leven? enz. Of is het de combinatie hiervan?

Stap 2 Waar liggen je prioriteiten?

Wat vind je belangrijk in het leven? Tijd voor familie en vrienden? Werk? Gezond leven? Ga na wat je écht belangrijk vindt en kijk of dit overeenkomt met hoe je je leven leidt. 

Komt dit met elkaar overeen? Mooi, dat is een goede eerste stap! Ga verder naar stap 3.

Komt dit niet met elkaar overeen? Dan kan dat je een hoop energie kosten. Energie die je goed kunt gebruiken voor andere dingen in je leven. Maak meer tijd vrij voor de dingen die je echt belangrijk vindt. Steek minder energie in de dingen die je niet belangrijk vindt. Je zult zien dat er op termijn meer rust in je leven komt.

Stap 3 Stel je prioriteiten.

Uiteindelijk heb je maar beperkt de tijd. Ja, dit is leuk en ja, dat moet af, maar op een gegeven moment zul je toch echt moeten kiezen waar je je tijd/energie in stopt. Er zitten 60 minuten in een uur, 24 uur in een dag en 7 dagen in een week. Daar moet je het mee doen. Kies, waar wil je je tijd aan besteden? Houd hierbij natuurlijk rekening met dat wat je echt belangrijk vindt, zie stap 2.    

Uiteraard is hier niet alles mee gezegd. Er zijn meerdere wegen naar Rome, maar op deze manier zet je in ieder geval goede eerste stappen!

Vind je het moeilijk om te achterhalen waar de drukte vandaan komt, waar je prioriteiten liggen of hoe je je prioriteiten stelt? Of ben je op zoek naar meer tips over dit onderwerp? Neem dan gerust contact met mij op.
     


 

Would you like to become an Aspiring Triber?
Register for free and get directly access to premium features, such as starting conversations and following experts.

Marjolein Assendelft

Eigenaar, Marjolein Coach & Psycholoog

Mijn naam is Marjolein Assendelft. Ik ben coach en psycholoog. Vanuit een psychologisch oogpunt coach ik je in het achterhalen van de antwoorden op jouw vragen. Thema's: zingevingsvraagstukken, balans werk/privé, zelfbeeld, levensfasevraagstukken, assertiviteit en meer.
1 Contributions
2 Followers
1 Following

No comments yet.