Waar word je echt gelukkig van? - Ikigai

Het doel van dit programma is om stil te staan en te onderzoeken waar je goed in bent, wat jouw passie, missie en roeping is. En hoe je dit concreet kan vertalen naar jouw meest vitaliserende toekomstperspectief.

Like Comment

Aanleiding

Ontdek waar je echt gelukkig van wordt!

Jouw reden voor bestaan – 

Tijdens dit programma maken we gebruik van het gedachtegoed IKIGAI. 

IKIGAI is een Japans concept voor een lang, gelukkig en gezond leven. Wie wil dit niet?  Het is het concept van de inwoners van Okinawa, een eiland waar meer honderdjarige gezonde en actieve mensen leven, dan waar ook ter wereld.

Het doel van dit programma is om stil te staan en te onderzoeken waar je goed in bent, wat jouw passie, missie en roeping is.  En hoe je dit concreet kan vertalen naar jouw meest vitaliserende toekomstperspectief. Daarbij kijken we ook wat voor jou belemmerende en bevorderende factoren zijn. Het gaat niet zozeer om nog harder werken en meer je best doen. Het is meer dat je bewust gaat onderzoeken wie je ten diepste bent, wat jouw levensopdracht is en hoe je dit kunt vertalen naar jouw werk en privé leven.

Opbouw

Het programma bestaat uit de volgende 4 onderdelen:

1. Kennismaking via skype en vaststelling leerdoel, 1 uur

2. Zes Coachgesprekken van 1,5 uur

  • Sessie 1: Wie ben je ten diepste?
  • Sessie 2: Hoe ziet jouw persoonlijke levensscript eruit? Wat zijn jouw drivers? Wat zijn jouw primaire mechanismes?
  • Sessie 3: Waar ga jij echt van stralen?
  • Sessie 4: Wat zijn jouw persoonlijke krachten en wat zijn jouw valkuilen?
  • Sessie 5: Wat is jouw missie, jouw roeping?
  • Sessie 6: Concreet actieplan.

3. Wandelgesprek van 1,5 uur

Tijdens een wandeling kom je letterlijk in beweging en kijken we samen hoe je jezelf optimaal kan afstemmen op jouw IKIGAI en wat je kan doen om de eerste stappen te zetten richting jouw nieuwe perspectief.

4. E-mail ondersteuning, 1 uur.

Resultaten

  • Inzicht in wie je bent, wat jouw drivers zijn en waar je echt gelukkig van wordt.
  • Een concreet en realistisch actieplan met stappen die je kunt ondernemen om jouw nieuwe perspectief vorm te geven.

Methodiek

In dit coachprogramma werken we met verschillende interview en ondervragingsmethodieken. Ook kan er via visualisaties en andere creatieve bewustzijnsoefeningen helderheid gekregen worden over jouw waarden en verlangens.

Wat wordt er van je gevraagd

Bereidheid om huiswerk te doen.

Scan en test

Het Levenswiel.

Doorlooptijd

5 tot 6 maanden.

Bijzonderheden 

Coachprofessionals

Zijn speciaal opgeleid om dit traject te begeleiden.

Bereikbaar via

contact@coachnetwerk.nl, 085 – 060 3636.

Would you like to become an Aspiring Triber?
Register for free and get directly access to premium features, such as starting conversations and following experts.

José Mark

CEO, CoachNetwerk BV

Hallo, mijn naam is José Mark. Ik ben directeur en oprichter van CoachNetwerk, het meest hoogwaardige platform voor coachprofessionals in Nederland. Mijn passie is dat iedere professional in Nederland toegang heeft tot de beste coaching. Er zijn in Nederland heel veel mensen die zich aanbieden voor coaching, maar jij hebt er maar 1 nodig die goed past bij jouw vragen en jouw volgende ontwikkelstappen. Die exacte persoon vind ik voor jou in het netwerk van professionals die zich specialiseren in de vragen die jij hebt. Wij werken elke dag met Millennials die starten met een eerste baan vanuit studie of die op zoek zijn naar zingeving in hun werk of die graag ondersteuning willen bij het vormgeven van die grote volgende stap in hun loopbaan. Wij helpen je met tips, technieken, feedback, slimme modellen en analyses, goede sparring en het krijgen van inzicht in wat jij nodig hebt om je leven en werk in te richten zoals jij dat wilt. Kijk op onze website voor meer informatie of klik op de artikelen en posts om te zien wat we voor je kunnen doen! Wil je meer informatie of hulp van een goede coachprofessional? Bel of mail ons gerust.
22 Contributions
2 Followers
0 Following

No comments yet.