ML Tribe - De Bijenkorf van persoonlijke ontwikkeling

Bij Millennial Lift vergelijken we onszelf graag met de parel in retailland: de Bijenkorf. In dit blogbericht ga ik in op de belangrijkste overeenkomsten.

Like Comment

Een officiële bekentenis

Het is een bekend fenomeen dat ondernemers hun startup vaak vergelijken met uiterst succesvolle ondernemingen als AirBnB en Uber. Aan dit typische ondernemerstrekje zullen wij ons dan ook schuldig maken. Bij deze onze officiële bekentenis:

De ML Tribe is de digitale Bijenkorf van persoonlijke ontwikkeling.

‘Welkom in de wereld van betekenisloze vergelijkingen’ denk je nu misschien bij jezelf. Onze vergelijking komt alleen niet uit de lucht vallen. De Bijenkorf en de ML Tribe tonen opvallend veel gelijkenissen.

De 6 overeenkomsten

In de lijst hieronder heb ik de zes belangrijkste overeenkomsten op een rijtje gezet.

1. Toegankelijk

Iedereen heeft het recht om de Bijenkorf te bezoeken en kleding te passen. De Bijenkorf bezoeken is een beleving op zichzelf geworden. In de ML Tribe geldt dit net zo sterk: je kunt ons platform bezoeken en de openbare content on demand bekijken. In de ML Tribe staan de deuren 24/7 open voor iedereen. En net als de Bijenkorf werken we er met passie aan om ieder bezoek tot een belevenis te maken. Het is tenslotte onze missie om de meest inspirerende, verrassende en liefdevolle leeromgeving voor millennials te faciliteren.

2. Exclusief

De Bijenkorf bewijst dat toegankelijkheid en exclusiviteit prima samen kunnen gaan. In de winkels van de Bijenkorf vind je luxe en exclusieve merken, en toch staan de deuren open voor iedereen. In de ML Tribe noemen wij deze winkels ‘rooms’. Rooms kun je zien als subcommunities en kunnen openbaar of besloten zijn. De rooms bevatten exclusieve blogberichten en video's op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Ook ons “warenhuis” is open voor iedereen. Binnen onze "muren" vind je exclusieve winkels. Om hier toegang toe te krijgen, moet je wel eerst een aanmeldingsprocedure doorlopen.

3. Overzichtelijk

Als je in de Bijenkorf weet wat je zoekt, dan kun je dit binnen no-time vinden door naar de juiste afdeling te gaan. En als je niet specifiek op zoek bent naar iets, biedt het warenhuis alle ruimte om lekker rond te snuffelen. Bij de ML Tribe is dit niet anders. Onze afdelingen heten ‘channels’. Door naar een channel te gaan, beland je direct op de plaats waar je relevante informatie vindt. Maar ook zonder het hebben van een specifieke ontwikkelingsvraag, weet het leerplatform de bezoeker te inspireren met verfrissende ideeën.

4. Premium

De Bijenkorf profileert zich als een premium warenhuis waar iedereen bijzonder is. Premium wordt vaak omschreven als iets van de beste kwaliteit. De Bijenkorf hanteert dan ook een zekere kwaliteitsstandaard voor haar aanbod, zoals ook wij dit doen bij de ML Tribe. Wij verbinden met ons premium platform experts met millennials. Onze focus op kwaliteit resulteert in betere zoekresultaten en minder keuzestress. De bij ons aangesloten onderzoekers en specialisten dragen met hun actuele kennis bij aan het waarborgen van de kwaliteit.

Elevate true brand expertise that your audience can trust. - Zapnito

5. Vernieuwend

‘De Bijenkorf is het toonvoorbeeld van een bedrijf dat snapt dat vernieuwen noodzakelijk is. Zo investeert het bedrijf 35 miljoen per jaar om relevant te blijven en verder te innoveren’ (Marketing Tribune, 2018). Bij Millennial Lift zijn we eveneens sterk gericht op vernieuwing. Onze beschikbare middelen zetten we grotendeels in op het integreren van nieuwe en innovatieve oplossingen. Wij werken niet voor niets intensief samen met partijen die zichzelf op innovatief vlak hebben bewezen, waaronder Zapnito.

6. Samen groeien

Het feit dat de Bijenkorf 220 miljoen euro had geïnvesteerd in de beleving van de winkels (RetailTrends, 2015), laat duidelijk zien dat het bedrijf meebouwt met haar partners. Bij Millennial Lift kunnen we (nog) niet op zo’n grote schaal investeren, maar onze houding is niet anders. Wij denken altijd graag mee met de bij ons aangesloten 'influencers' om met hun kennis meer impact te maken. Samen groeien met de influencers, maar ook met de millennials. Dat is waar we het voor doen.

We rise by lifting others. - Robert Ingersoll

Honing

Onze partner en grote vriend Winnie de Pooh is dol op de honing uit onze bijenkorf. Wil je hem van honing blijven voorzien? Meld je dan door hier te klikken aan als vrijwilliger bij de Winnie-the-Pooh foundation en help mensen met eenzaamheid de coronaperiode door.
Literatuurlijst

RetailTrends. (2015, 9 april). Zes succesfactoren van de Bijenkorf. Geraadpleegd van https://retailtrends.nl/item/4...

Paul Moers. (2018, 2 mei). De Bijenkorf prolongeert ingezette strategie met verve. Geraadpleegd van https://www.marketingtribune.nl/food-en-retail/weblog/2018/05/de-bijenkorf-prolongeert-ingezette-strategie-met-verve/index.xml

Would you like to become an Aspiring Triber?
Register for free and get directly access to premium features, such as starting conversations and following experts.

Youri Hermes

Chief Tribe Officer, Millennial Lift

Bij Millennial Lift houd ik mij bezig met community building en ben ik het aanspreekpunt voor vragen over de ML Tribe.
33 Contributions
14 Followers
8 Following

No comments yet.