7 tips om een relatie te krijgen

De afgelopen tijd heb ik veel vrouwen gecoacht die op zoek waren naar een relatie en eigenlijk kwamen wij steeds tot een aantal belangrijke uitgangspunten, waar we tijdens de sessies aan werkten. In deze blog deel ik 7 belangrijke tips met jou.

Like Comment

1. Zorg dat je zelf gelukkig bent

 Aangezien mensen van gelukkige mensen houden is dat het belangrijkste: zorg dat jezelf gelukkig bent. Dat is dus niet alleen voor jezelf fijn, maar ook voor de mensen om je heen. Als je tevreden bent met je leven dan heb je niets nodig en dat maakt je aantrekkelijk en ook wel een beetje spannend. Belangrijke vraag voor jezelf: ben ik zelf gelukkig en klaar om een relatie aan te gaan en daarmee mijn leven nog mooier te maken of zoek ik een relatie als een opvulling? Niemand is graag een opvulmiddel, dus dat zou een beetje lullig zijn voor je toekomstige partner.

2. Werk aan je zelfvertrouwen

Leer jezelf echt goed kennen, wie ben jij? Je zelfconcept, talenten, drijfveren, waarden, etc. Als je dit allemaal goed in beeld hebt, groeit automatisch je zelfvertrouwen. Daarnaast krijg je vertrouwen door dingen die je spannend vindt gewoon te doen, als het dan lukt, heb je er weer een succeservaring bij, waardoor je zelfvertrouwen vergroot.

3. Wees jezelf. Helemaal zijn zoals je bent.

Om iemand aan te trekken die bij je past, is het belangrijk dat je laat zien wie jij bent. Je hoeft je dus niet beter/anders voor te doen. Wees ook niet bang om je mening te laten horen of voorkeuren uit te spreken. Dat is de enige manier om te zien of jullie daadwerkelijk om één lijn zitten.

4. Zorg dat je open staat voor een relatie

Dit lijkt een inkoppertje, maar zolang je té kritisch bent en iemand bij voorbaat al afkeurt, ga je nooit een leuke relatie vinden. Zorg dus voor een open en positieve mindset, richting de ander, maar zeker ook richting jezelf. Wees je bewust welk verhaal je jezelf (steeds opnieuw) verteld over mannen/vrouwen en jezelf. 

4. Ga er opuit!

En dan vooral naar plekken waar je zelf ook graag komt, maar ook nieuwe mensen kunt ontmoeten. Je kunt eindeloos met mensen uit je eigen kringetje omgaan, maar het is handiger om ook de plekken op te zoeken waar je nieuwe mensen gaat ontmoeten. Leg de drempel niet te hoog - je hoeft niet op jacht te gaan, maar geniet van een beetje flirten. Maak plezier!

5. Zorg voor een goed datingprofiel 

Internet daten heeft al heel wat mensen bij elkaar gedracht. In mijn eigen omgeving ken ik zo al een aantal succesverhalen. Zorg ervoor dat je een goed profiel heb met een duidelijke foto. Daarnaast is een leuk en luchtig verhaal aantrekkelijker dan een beladen en feitelijk stuk. Het gaat tenslotte om het gevoel wat mensen erbij moeten krijgen. Vraag je vrienden of ze even willen kijken of ze jou erin herkennen.

6. Ga op date!

Last but not least, ga daten! Praat met elkaar, kijk elkaar diep in de ogen aan, leer elkaar kennen en kijk of jullie een match zijn. Blijf niet te lang hangen in online contact, door af te spreken weet je sneller of jullie echt bij elkaar passen. Zoek naar gemeenschappelijke interesses, wees nieuwsgierig naar de ander en stel vragen. Niet op een stalkerige manier, maar de meeste mensen vinden het een afknapper als de ander veel aan het woord is.

Would you like to become an Aspiring Triber?
Register for free and get directly access to premium features, such as starting conversations and following experts.

Martine Hilverda

Holistisch Coach, Inner Bliss Company

Als holistisch coach begeleid ik millennials en young professionals met zingevingsvragen en stress gerelateerde klachten. Met onwijs veel plezier doe ik dit werk voor diverse bedrijven, zoals: Ahold, DHL, KLM, DSM, Menzis. Ik kijk er naar uit kennis met je te maken! "Your beliefs become your thoughts, Your thoughts become your words, Your words become your actions, Your actions become your habits, Your habits become your values, Your values become your destiny." — Mahatma Gandhi
1 Contributions
1 Followers
1 Following

No comments yet.