Actie geeft je antwoorden

Like Comment

Eindeloze reflectie, brainstorms en een paar cursussen verder. Maar nog steeds heb jij geen idee welke richting je op wilt. Je blijft maar rondjes om jouw creatieve brein draaien maar je durft geen keuze te maken. Stop met over analyseren en ontdek nu hoe het anders kan! 

Actie versus stilstaan

Momenten van stilstaan bij jezelf en zelfreflectie zijn belangrijk. Je wilt namelijk regelmatig met jezelf inchecken om te zien of je nog op koers ligt met je doelen en of je je tijd besteed aan activiteiten dat bij jou passen. 

Veel van ons slaan echter door in het reflecteren en informatie vergaren voordat ze knopen doorhakken. Wellicht heb jij ondertussen al allerlei persoonlijke ontwikkelingscursussen gedaan, tallozen boeken gelezen, maar je hebt nog geen stap gezet in de richting van je droomleven. Want met alle mogelijkheden, hoe kies je ergens voor? 

Actie gaat je tien keer sneller antwoorden geven over welke richting je op kunt slaan! Waarom? Omdat je direct gaat ervaren of een bepaalde richting of keuze bij je past of niet. Je kunt wel wekenlang of jarenlang van plan zijn je leven of baan te veranderen, maar ‘iets van plan zijn’ gaat je niet verder helpen, de juiste acties wel!

Hoe ga je over in actiemodus?

Zie je plannen en ideeën als een experiment. Bedenk welke informatie en ervaringen jij nodig hebt om een keuze te kunnen maken. Bepaal dan welke kleine concrete actie je kunt ondernemen om van start te gaan. Hoe kleiner de actie hoe makkelijker het is om van start te gaan. 

Een voorbeeld: stel je wilt een nieuwe richting inslaan met je carrière, maar je vindt meerdere dingen leuk. Een experiment die je dan kunt doen, is in je netwerk zoeken naar mensen die al werken in die gebieden. Neem contact met ze op en vraag of ze tijd hebben voor een kort belletje of een koffie zodat jij al je vragen kunt stellen. 

Dit gaat je in korte tijd al antwoorden opleveren. Daarna kun je een stap verder gaan en vragen of je een keer een dagje mee kunt lopen, of als vrijwilliger een dagje aan de slag gaat in een vakgebied waar jij interesse in hebt. 

Zo werkt het ook als je een bedrijf wilt starten. Je kunt wel met een briljant idee blijven rondlopen, maar alleen als je het echt gaat praten en werken met potentiële klanten ga je uitvinden of je idee gaat werken. 

Er is niets te verliezen! Ga aan de slag en bedenk je eerste kleine actiepunt waar je deze week mee kunt starten. Onthoud, onze tijd is ons meest schaarste bezit! Ga in actie en krijg de antwoorden die je nodig hebt om te ontdekken welke kant je op wilt gaan. Veel plezier met het proces! 

Wil jij aan de slag om jouw dromen en roadmap kristal helder te krijgen? Dan zou ik het superleuk vinden om je te zien in mijn gratis Idea Shapers Room hier op Millennial Lift. Zodat ik je nog meer kan helpen!

Would you like to become an Aspiring Triber?
Register for free and get directly access to premium features, such as starting conversations and following experts.

Melanie van der Storm

Clarity Coach & Idea Shaper, Idea Shapers

Ik werk met multi-passionate professionals die hun ei niet kwijt kunnen in hun huidige werk of bedrijf. Barst jij van de ideeën maar vindt je het lastig om deze concreet te maken? Ik organiseer trajecten waarin je ontdekt hoe je jouw talenten en interesses optimaal kunt combineren in een baan of in een bedrijfsconcept. Zodat je zelf de regie pakt van je carrière en multi-passionate leven.
4 Contributions
2 Followers
1 Following

No comments yet.