Begin met het einde voor ogen

'Begin met het einde voor ogen'. Deze eigenschap helpt bij het in beeld krijgen welke koers jij wilt varen.

Like Comment

Deze week is het de Week van de Werkstress 2020. Het thema is 'Blijf in Balans'.
Balans tussen werk en privé, de balans tussen uit- en aanstaan. Heb jij grip op jouw dag? Of glipt de dag door jouw vingers? 

Als jij niet weet waar je naar toe wilt, of waar je voor staat, waai je met alle winden mee. Dan heb je geen grip op jouw dag.

De tweede eigenschap van Stephen Covey's bestseller 'De 7 eigenschappen van effectief leiderschap', is 'Begin met het einde voor ogen'. Deze eigenschap helpt bij het in beeld krijgen welke koers jij wilt varen.

Wat is ‘begin met het einde voor ogen’?
‘Begin met het einde voor ogen’ draait om het kiezen van jouw doelen in jouw leven. Hoe wil jij herinnerd worden, wat zou jij graag willen dat jouw dierbaren over jou vertellen op jouw begrafenis. Wat gaan ze vertellen over jou als persoon, over jouw karakter, over wat jij hebt bijgedragen of hebt gepresteerd?

Als je de tijd en de moeite neemt om te overdenken wie jij wilt zijn, wat jij wilt doen en welke waarden en principes daarbij horen, dan word je effectiever in jouw dagelijks handelen en kun je beter met veranderingen omgaan. Want om te veranderen moet je weten wat je belangrijk vindt en moet je weten waar het om draait in jouw leven. Dan kun je namelijk beslissingen nemen met jouw einddoel voor ogen.

Meer informatie? Bel, mail of whatsapp gerust.

Sonja 06 55 98 03 88

Katrien 06 14 64 69 95

info@wolbersenwolbers.nl

Would you like to become an Aspiring Triber?
Register for free and get directly access to premium features, such as starting conversations and following experts.

Katrien Eggens

Trainer & werkplekcoach , Wolbers & Wolbers

Gedreven professional met passie voor effectiviteit, constante verbetering en kwaliteit. Trainer & werkplekcoach SLIM & Effectief werken, lifehacker en nomad worker. Mijn missie is de wereld een stukje mooier maken en ervan te genieten door effectief en slim te werken. Overal waar het kan, met het kantoor in je tas. Onder het label Wolbers & Wolbers train ik samen met Sonja Jaarsma Young Professionals. Talent ontwikkeling van deze doelgroep is van groot belang voor organisaties maar bovenal voor de Young Professionals zelf. Wij hebben beide ruime ervaring in het bedrijfsleven, in het geven van trainingen én met de doelgroep van jonge professsionals. Wij worden gedreven door persoonlijke groei en zoeken altijd naar hoe het beter kan. Onze nuchtere noordelijke kijk op ontwikkeling en organisaties houdt ons met de beide benen op de grond.
32 Contributions
4 Followers
6 Following

No comments yet.