Creëer zelf je ideale baan

Like Comment

De situatie van half Nederland. Je hebt een prima baan maar je voelt dat er wat mist. Je hart gaat er niet sneller van kloppen. Die 9 tot 5 mentaliteit, dat vindt je maar ouderwets. Jij bent op zoek naar werk waar je echt gelukkig van wordt en waar je impact mee kan maken! 

Ik daag je uit om te stoppen met zoeken en het heft in eigen handen te nemen. Ontdek nu welke 5 stappen je kunt zetten om zelf je ideale baan te creëren. Zodat je de regie in handen pakt om je eigen baan te creëren waar jij gelukkig van wordt. 

Maar waar begin je?

Jarenlang heb ik vast gezeten in de 9 tot 5 ratrace mentaliteit. Ik woonde toen nog in Londen, elke ochtend met z’n allen tegelijk de drukke metro in, gehaast naar kantoor om net op tijd te komen. Ik voelde me net een soort van robot die elke dag hetzelfde deed. Ik kon mijn ei totaal niet kwijt. 

Ik heb vanaf toen allerlei experimenten en jobcrafting gedaan om te ontdekken hoe ik zelf de regie in handen kon nemen om mijn eigen werkvorm te creëren. Bij deze deel ik 5 belangrijke vragen met je die jou gaan helpen om de eerste stappen te zetten in het creëren van je eigen droombaan.

Tip: schrijf alles op wat er in je opkomt en wees eerlijk naar jezelf: wat wil je nu echt? Het plan en hoe je jouw ideale baan gaat creëren komt daarna pas ;) Ontdek eerst wat je precies wilt. 

  1. Hoe ziet jouw ideale werkomgeving eruit?  

Omschrijf hoe jouw droomplek eruit ziet. Werk je graag thuis of liever fulltime met je team? Reis je graag? Zie jij jezelf het liefst werken in een cool grachtenpand in Amsterdam of werk je liever van een tropisch strand? Misschien houdt je van afwisseling, bijvoorbeeld 2 dagen thuis en 3 op kantoor. Alles is mogelijk. Bedenk hoe dit er voor jou uitziet.

Persoonlijk houd ik van afwisseling: twee dagen in de week van thuis of vanuit een koffiebar en 3 dagen met een team van mensen in een inspirerende co-working ruimte. Met elk kwartaal een workation (werkvakantie) in het buitenland of op een mooie plek in Nederland.

  1. Met wat voor type mensen wil jij het liefst werken?

Omschrijf van welke type mensen jij het meest energie krijgt (zowel teamleden als klanten). Houdt je van informele settings of vind jij het heerlijk om met je pak aan naar werk te gaan? Werk je graag in teamverband of alleen?

Het geeft mij veel energie om met enthousiaste positieve mensen aan de slag te gaan die vol met ideeën en plannen zitten.

  1. In wat voor type rol(len) kun jij helemaal los?

Bedenk in welke rol jij helemaal je ei kwijt kan. Wat vind je het allerleukst om te doen? Waar kan jij anderen het beste mee helpen? Misschien ben jij goed in meerdere dingen en vind jij meerdere gebieden interessant. Kijk hoe je deze kunt combineren om tot een nieuw concept te komen. 

Zelf heb ik 4 jaar geleden de overstap gemaakt om fulltime ondernemer te worden. Nu combineer ik verschillende rollen als marketeer, business coach, facilitator en trainer. Soms tegelijk gecombineerd in een rol, soms naast elkaar in verschillende projecten. 

  1. Welke waarde wil jij toevoegen?

Deze vraag is heel belangrijk om je richting te bepalen. Denk aan welke transformaties van mensen jij graag zou willen bijdragen. Wat zou jij in jouw communities en op de wereld graag willen veranderen? 

Voorbeeld van mijn grotere missie is: Multi-passionate professionals helpen met het vormgeven en kickstarten van hun ideale leven, zodat we met z’n allen maximaal plezier beleven en impact maken in onze tijd op aarde.

  1. Hoeveel variëteit heb jij nodig om uitgedaagd te blijven?

Met variëteit bedoel ik het aantal verschillende projecten of taken die jij graag wilt aanpakken om optimale flow te ervaren en om je uitgedaagd te voelen. Wat is jouw ideale aantal projecten? Hoe complex mogen ze zijn? Wanneer wordt het te veel en ervaar je stress? 

Denk hier ook de variëteit binnen jouw baan en aan je takenpakket. Of misschien doe jij het liefst totaal verschillende banen en projecten naast elkaar.

Toen ik nog in loondienst werkte in een fulltime baan, merkte ik dat ik altijd op zoek was naar andere projecten na werktijd om mijn creativiteit in kwijt te kunnen zijn. Ik heb 4 jaar geleden de overstap gemaakt om ondernemer te worden, zodat ik zelf mijn favoriete type klanten en projecten kon zoeken. 

Nu aan jou de beurt! 

Ga aan de slag met de 5 vragen en bekijk wat je mogelijkheden zijn. Ik hoor graag in de comments welke inzichten het jou heeft gegeven. 

Wil jij jouw dromen super concreet krijgen? Dan zou ik het superleuk vinden om je te zien in mijn gratis Idea Shapers Room hier op Millennial Lift. Zodat ik je nog meer kan helpen!

Would you like to become an Aspiring Triber?
Register for free and get directly access to premium features, such as starting conversations and following experts.

Melanie van der Storm

Clarity Coach & Idea Shaper, Idea Shapers

Ik werk met multi-passionate professionals die hun ei niet kwijt kunnen in hun huidige werk of bedrijf. Barst jij van de ideeën maar vindt je het lastig om deze concreet te maken? Ik organiseer trajecten waarin je ontdekt hoe je jouw talenten en interesses optimaal kunt combineren in een baan of in een bedrijfsconcept. Zodat je zelf de regie pakt van je carrière en multi-passionate leven.
4 Contributions
2 Followers
1 Following

No comments yet.