De baas zijn over je eigen werk en je eigen werktijden dat wil toch iedereen?

Wat heb je nodig om effectief en prettig te kunnen werken en leven. Waar en wanneer werk je het beste? Voor de één is dat thuis, een ander voelt zich prettig bij collega's of werkt graag samen met of bij andere ondernemers.

Like Comment

De baas zijn over je eigen werk en je eigen werktijden dat wil toch iedereen? Tenminste dat is mijn waarheid.

Wat heb je nodig om effectief en prettig te kunnen werken en leven. Waar en wanneer werk je het beste? Voor de één is dat thuis, een ander voelt zich prettig bij collega's of werkt graag samen met of bij andere ondernemers.

Inmiddels zijn wij al aardig gewend aan het thuiswerken, en daarnaast is er een enorm aanbod aan flexplekken op de mooiste locaties en ook nog eens corona proof!

24/7 bereikbaar
Dankzij de huidige technologie kunnen we in principe altijd en overal werken. En dat is dan ook direct de valkuil, tenminste die van mij. Hoe gemakkelijk kun je onderweg naar een privé afspraak toch nog een mailtje afhandelen, een telefoontje plegen of iets anders.
En weer geen vrije tijd, in ieder geval niet voor jouw brein.

Hoe bewaak je de balans, hoe zorg je dat je ook voldoende rust hebt. Zodat je tijd hebt om op te laden. Af en toe door werken is echt niet erg, maar als dat structureel gaat worden is het fijn dat iemand (als je het zelf niet ziet) op de rem trapt. Wanneer is het teveel? Dat is per persoon verschillend. 

DISC gedragsstijlen
Eén van mijn meest aanwezige gedragsstijlen geeft aan dat ik gedreven ben door resultaten, uitdaging en vrijheid. Dat is ook waarom ik mij als een vis in het water voel als zelfstandig trainer / coach.

Ik weet ook dat ik, door mijn gedrevenheid voor resultaat en het gevoel van vrijheid, een goede balans moet zoeken in mijn leven. Moet zorgen voor voldoende uitdaging maar ook voor voldoende rust en tijd voor andere zaken dan alleen mijn werk. Dit om te voorkomen dat ik in een burn-out of een bore-out terecht kom.

Hoe goed ken jij jezelf, en weet je of je wel of niet op de rem moet gaan staan. Of eens wat vaker nee te zeggen, ook tegen jezelf! 

Wil jij jezelf beter leren kennen en weten wat jouw stijl en drijfveren zijn? Of wil je meer overzicht in jouw werk en meer balans in jouw leven? 

Wil jij minder tijd kwijt zijn aan e-mail? Een half uur per dag extra tijd? Meer balans in jouw werkdag? 

 
Bel, mail, of whatsapp gerust. 

Katrien@wolbersenwolbers.nl / 06 146 46 995

Would you like to become an Aspiring Triber?
Register for free and get directly access to premium features, such as starting conversations and following experts.

Katrien Eggens

Trainer & werkplekcoach , Wolbers & Wolbers

Gedreven professional met passie voor effectiviteit, constante verbetering en kwaliteit. Trainer & werkplekcoach SLIM & Effectief werken, lifehacker en nomad worker. Mijn missie is de wereld een stukje mooier maken en ervan te genieten door effectief en slim te werken. Overal waar het kan, met het kantoor in je tas. Onder het label Wolbers & Wolbers train ik samen met Sonja Jaarsma Young Professionals. Talent ontwikkeling van deze doelgroep is van groot belang voor organisaties maar bovenal voor de Young Professionals zelf. Wij hebben beide ruime ervaring in het bedrijfsleven, in het geven van trainingen én met de doelgroep van jonge professsionals. Wij worden gedreven door persoonlijke groei en zoeken altijd naar hoe het beter kan. Onze nuchtere noordelijke kijk op ontwikkeling en organisaties houdt ons met de beide benen op de grond.
32 Contributions
4 Followers
6 Following

No comments yet.