De systemische interventies van Arjen Robben

In mijn tweede blog over systeemdenken leg ik de vijf basisbehoeften van organisatiesystemen uit. Dat doe ik met behulp van Arjen Robben.

Like Comment

Prachtnieuws! Voor iedereen die iets met Groningen heeft. En misschien wel voor elke voetballiefhebber. Arjen Robben keert terug naar FC Groningen. Ikzelf ben opgegroeid onder de rook van Groningen en ook mijn hart maakte een groen-wit sprongetje.

Er zijn vijf systemische basisbehoeften die samen de randvoorwaarden vormen voor krachtige en vitale teams en organisaties. Ik zal elk van deze basisbehoeften uitleggen met behulp van onze Arjen Robben.

Regel 1: De oorsprong (van een team of organisatie) is het vertrekpunt en dient als zodanig onder ogen gezien te worden

Arjen Robben kent zijn oorsprong. Nou ja, hij komt natuurlijk uit Bedum. Maar FC Groningen was de eerste club waar hij als prof speelde. Door terug te keren waar het begon, ziet hij als het ware ‘zijn eigen oorsprong’ onder ogen en erkent hij deze.

Regel 2: Erkenning van de historie vormt de basis van het heden

Na de oorsprong, maken de verschillende gebeurtenissen de historie van een organisatie of team. Wat is er verloren gegaan en wat is erbij gekomen? Als je vanuit deze basisbehoefte kijkt zou je kunnen zeggen dat de supporters van FC Groningen een systemische interventie hebben gedaan, door Arjen Robben te verleiden terug te keren met hun spandoeken en hartenkreten. Een systeem wil altijd compleet zijn. Dus het zou zo kunnen zijn dat ze op deze manier namens het systeem het gemis wilden oplossen…

Regel 3: Alles wat erbij hoort heeft recht op een heldere plek in het geheel

Het is interessant na te denken over welke plek Robben momenteel heeft. Hij heeft nog geen minuut gespeeld en tempert zelf ook de verwachtingen. Eerst fit worden, dan zien we wel verder, zo zegt hij zelf. Gaat hij schitteren en zijn ploeg op sleeptouw nemen? Of wacht er een ander lot op ‘de man van glas’? Toch is mijn beeld dat hij er al helemaal bij hoort. Sterker nog, je kan het niet over FC Groningen hebben zonder zijn naam te noemen.

Regel 4: In de ordening van het geheel heeft elk deel een eigen plek

Welke plek gaan de delen – de spelers en trainers van FC Groningen – krijgen nu Robben onder hen is? Coach Danny Buijs roept dat hij veel kan leren van Robben. En de spelers in de kleedkamer vechten om het plekje naast de vedette. Om te leren en misschien om een veter te strikken. En er kan ook een andere kant zijn aan eigen plek. Want Robben schudt de boel op. De hiërarchie is veranderd. Wat als Robben het niet eens is met zijn coach? Wat als er spelers zijn die niet zomaar pikken dat hun plek in de ordening is veranderd? Het systeem zal dan weer een nieuwe balans zoeken. En dat gaat meestal niet zonder slag of stoot.

Regel 5: Er is uitwisseling tussen geven en nemen

Wat neemt Robben en wat geeft hij? En is de verhouding hiertussen gezond? Zijn salaris ligt ver onder wat oude vedettes in China of in de woestijn kunnen opstrijken. Hij ruilt een leven in de Europese schijnwerpers in voor stadion de Euroborg. En aan de andere kant geeft (of brengt) de terugkeer van Robben een grote impuls aan ‘stad en ommeland’. Hij alleen zet de provincie en de club (weer) op de kaart. De seizoenskaarten vliegen de deur uit. Supporters smachten naar het begin van de competitie. Dat zijn zaken die allemaal op Robben afstralen. En toch, voor een buitenstaander kan het lijken dat hij meer geeft aan het systeem dan hij neemt. Of heeft hij misschien een oude belofte in te lossen…?

Tot zover Robben en over naar jou. Hoe zit het met jouw team en jouw organisatie als je de basisbehoeften langs loopt? Waar gaat het goed en vooral, waar wordt nog niet helemaal voorzien in een basisbehoefte en wat merk je daarvan? En mocht je daarover willen sparren, feel free!

 

Would you like to become an Aspiring Triber?
Register for free and get directly access to premium features, such as starting conversations and following experts.

Tim van Lingen

coach en adviseur, Fino Fondo

Ik ben teamcoach en opleider van jonge professionals. In mijn workshops werk ik graag met actieve werkvormen, omdat ik geloof dat je in interactie met je hoofd, je hart en je handen, je het meeste kunt leren over jezelf en over hoe je impact maakt. Ik combineer soms pijnlijk eerlijke feedback op wat ik zie, met humor en speelsheid. Wil je meer weten? mail of bel me!
2 Contributions
4 Followers
0 Following

1 Comments

Go to the profile of Martien de Bruijn
Martien de Bruijn 4 months ago

Erg interessante blog over systeemdenken i.c.m. Arjen Robben. Ik als PSV-er had 'm graag in ons systeem zien terug keren.... ;-)