Eat that frog

Uitstelgedrag, deadlinewerker, kop in het zand, hopen dat het uit zich zelf wel oplost. Iedereen heeft er wel eens last van. Hoe voorkom je dit nu?

Like Comment

Het boek Eat that frog! van Bryan Tracy ligt standaard op mijn bureau en ik neem 'm steevast mee naar mijn trainingen.

Waarom? Omdat ik een uitsteller ben, een deadlinewerker. Ja ook ik, de structuurnerd, timemanagementspecialist etc. ook ik stel wel eens een rotklus uit.

Het principe Eat that frog is eenvoudig. Begin jouw werkdag met de taak waar je het meest tegenop ziet. Die ene taak die al een poosje ligt, waar je geen zin aan hebt, een lastige klant, een moeilijk gesprek. Vaak een taak die jou veel energie kost in de plaats van dat het je wat oplevert.

Wat voor gevoel geeft het jou als je deze klus geklaard hebt? .....juist een gevoel van opluchting, bevrijding, eindelijk is die rotklus van jouw schouder. Heerlijk toch! Een energie boost voor de rest van jouw dag.

Heb je hier nu moeite mee? Je staat daar niet alleen in. Vraag eens een collega om jou te helpen. Of lees dit boek en leg 'm op jouw bureau. Alleen de aanwezigheid van het boek helpt mij in ieder geval al om in actie te komen en minder uit te stellen.

Would you like to become an Aspiring Triber?
Register for free and get directly access to premium features, such as starting conversations and following experts.

Katrien Eggens

Trainer & werkplekcoach , Wolbers & Wolbers

Gedreven professional met passie voor effectiviteit, constante verbetering en kwaliteit. Trainer & werkplekcoach SLIM & Effectief werken, lifehacker en nomad worker. Mijn missie is de wereld een stukje mooier maken en ervan te genieten door effectief en slim te werken. Overal waar het kan, met het kantoor in je tas. Onder het label Wolbers & Wolbers train ik samen met Sonja Jaarsma Young Professionals. Talent ontwikkeling van deze doelgroep is van groot belang voor organisaties maar bovenal voor de Young Professionals zelf. Wij hebben beide ruime ervaring in het bedrijfsleven, in het geven van trainingen én met de doelgroep van jonge professsionals. Wij worden gedreven door persoonlijke groei en zoeken altijd naar hoe het beter kan. Onze nuchtere noordelijke kijk op ontwikkeling en organisaties houdt ons met de beide benen op de grond.
23 Contributions
4 Followers
7 Following

1 Comment

Go to the profile of Martien de Bruijn
Martien de Bruijn 7 months ago

Heel herkenbaar Katrien, ik zal ook eens wat vaker de dag met de kikker starten!