Een vakantiegevoel op een gewone dinsdagochtend

"I want to build a life I don't need vacation from", zoiets postte ik in de tijd dat ik mijn baan op zei. Dat is nu bijna 9 jaar geleden. Een vakantiegevoel op een doordeweekse-dag, hoe bereik je dat?

Like Comment

Het toetje van het leven

De romanticus in mij fladderde rond bij het idee dat ik als ik stopte met mijn werk, ik 'gewoon' alle tijd had voor 'alleen' mijn gezin en onze lunchroom. En dat ik dan niet leefde om naar vakanties toe te werken, maar dat de vakantie een soort kers op de taart zou zijn. Het toetje van het leven.

Nou je voelt hem wel aankomen denk ik. Dat liep toch een klein beetje anders. Hoewel ik de hele dag praktisch bezig was, eigen baas was en genoeg financiële ruimte had, bleef de uitdaging uit. En met de uitdaging de beloning. En met de beloning de dopamine. En met minder dopamine had ik dagelijks het gevoel vanaf -20 te moeten beginnen.

Beloningsstof in je brein

Dopamine is een neurotransmitter die ons een fijn gevoel geeft en aanzet tot daadkracht. Dingen doen en daar een gevoel van beloning voor te krijgen. En zonder dat stofje krijg je het effect van:

  • "laat maar"
  • "even kwaad maken" zodat het lukt
  • snel afgeleid door betere opties

Beïnvloed jouw dopamine-systeem

Wat we dan eigenlijk doen is onze beloning op langere termijn uitstellen om steeds opnieuw op korte termijn ons fijn te voelen. Het dopamine-systeem kun je o.a. beïnvloeden door voeding, beweging en mindset. Het duurt even om daar weer een gezonde balans in te vinden. 

In coaching ga jij onderzoeken wat werkt voor jou. Welke uitdaging jij nodig hebt en hoe jij jouw mindset en leefstijl kunt beïnvloeden om met jouw uitdaging bezig te zijn èn tegelijk een vakantiegevoel te hebben op een doordeweekse dag.

Havermoutmoment

Vanochtend kwamen die drie elementen samen in dit “havermoutmoment”. Eerst ben ik (puur op wilskracht en zonder dopamine) om 6.45 gaan zwemmen. Om vervolgens mijzelf te belonen met dit havermout-amandelmelk-verse pruimen-lijnzaad-maca- ontbijt.

En met een kopje koffie. En dat alles voor 8:00 uur. Het was eventjes net vakantie🌞🏕

Wil jij ook vaker een vakantiegevoel in je dagelijks leven? Maak dan een vrijblijvend kennismakingsgesprek. 

Would you like to become an Aspiring Triber?
Register for free and get directly access to premium features, such as starting conversations and following experts.

Babs Geurts

Lifecraft Coach | ADHD/ADD Coach | Life- & Loopbaancoach, Inktvis Coaching

Lifecrafting is (weer) zelf regie nemen over de invulling van de belangrijkste levensthema's voor jou. Je doet niet langer hoe het hoort, en wel wat werkt voor jou. Net als een inktvis breng je jouw denken - voelen en willen in balans voor maar één ding: ontdekken. Ontdekken van jouw ideale wereld waarin jij zelf centraal staat. Met al jouw eigenaardigheden, mogelijkheden en uitdagingen. Je hebt genoeg geleerd uit boeken, je weet wat er allemaal mogelijk is in de wereld en het is tijd om zelf de regie te ervaren over jouw toekomst. Naast life- & loopbaancoach ben ik gespecialiseerd en opgeleid tot ADHD/ADD coach. Babs Geurts (geboren 1976) is afgestudeerd psychologe (2000), en heeft een geaccrediteerde post HBO Life- & Loopbaancoachopleiding afgerond (2017), aangevuld met een diverse opleidingen zoals NLP Practioner, ADHD Coach (2018), Systemisch Werk. Is ervaringsdeskundig en heeft ervaring als (horeca-)ondernemer met een heel team millennials en op het gebied van HRM.
12 Contributions
3 Followers
11 Following

No comments yet.