Energie

Anderen helpen geeft energie

Like Comment

Wat heb ik toch een prachtig beroep als coach! Het geeft me zoveel energie wanneer ik mensen kan helpen die bijvoorbeeld met bepaalde belemmeringen zitten. De afgelopen tijd heb ik gemerkt dat het niet eens uitmaakt of dit face to face of via videoconferencing is.

Neem bijvoorbeeld een van mijn coachees die een coachtraject van haar baas aangeboden kreeg. Ze had geen idee waarom zij eigenlijk een coach nodig had. Deze millennial was net gestart met haar nieuwe baan. Ze wilde vooral haar kennis en vaardigheden in praktijk brengen en nog heel veel leren.

Natuurlijk hebben we eerst samen een coachagenda opgesteld. Ze was nog zoekende wat er precies van haar verwacht werd en voelde zich wat onzeker ten opzichte van de meer ervaren collega’s.

In het begin is het altijd aftasten waar ik de nadruk op moet leggen en hoe ik het coachproces moet opbouwen. Het is belangrijk eerst een vertrouwensband op te bouwen. Daarna kun je stapje voor stapje vooruit zetten. Gelukkig was ze tijdens onze sessies erg open over hetgeen er aan de orde kwam. Ik heb haar zaken laten inzien die van belang waren om bij haar beweging te creëren. Ze was vooral bezig om aan de verwachtingen van anderen te voldoen en had een flink aantal belemmerende overtuigingen door de jaren heen opgebouwd. Door deze zaken inzichtelijk en bespreekbaar te maken heeft ze ingezien dat alleen zij dit kan veranderen. Ze is er heel hard mee aan de slag gegaan en ze weet nu wat ze wil en durft haar eigen grenzen te stellen. Ook voor haar geldt nu: She turned her can’ts into cans and her dreams into plans.

Ik ben zo trots op haar! En het mes snijdt hier aan 2 kanten: zij zit veel beter in haar vel en het geeft mij heel veel energie om haar zo te zien groeien.

Herken je jezelf in dit verhaal? Neem contact met me op en dan kunnen we bespreken wat ik voor jou kan betekenen.

www.renasense.nl

06-158 35 066

Would you like to become an Aspiring Triber?
Register for free and get directly access to premium features, such as starting conversations and following experts.

Renate Kruijtzer-Keser

Coach en trainer , RenaSense

Ik ben nuchter, praktisch en empathisch en geniet ervan om andere mensen te helpen ontdekken waar hun talenten liggen en hen weer in hun kracht te zetten. Door de jaren heen heb ik ervaren hoeveel energie ik krijg om het beste in medewerkers en organisaties naar boven te halen en daarin ben ik me verder professioneel gaan ontwikkelen. Door gerichte opleidingen en mijn eigen persoonlijke ontwikkeling als business manager, coach, trainer en HR-adviseur heb ik gaandeweg geleerd hoe mens en organisatie beter in balans te krijgen. Door mijn brede ervaring weet ik inmiddels wat mijn eigen kwaliteiten zijn én waar echt mijn kracht ligt.
9 Contributions
3 Followers
4 Following

No comments yet.