Filerijden voor inspiratie en goede herinneringen

Hoe stilstaan je verder brengt

Like Comment

Ik zat achterin de oude volvo van mijn ouders. Het rook er naar oude auto. Het raampje van mijn moeder stond open en de warme lucht van de zomeravond blies zachtjes in mijn gezicht. Normaalgesproken zou ik in slaap zijn gevallen na zo'n lange dag, maar deze keer niet!

Ik was vol van alle indrukken die ik had opgedaan die dag, tijdens de zomerbbq met de oude vrienden van papa. Met de mannen en vrouwen in overhemden en jurken die ik alleen maar van foto’s en verhalen kende. 

Nog nooit had ik me zó welkom gevoeld bij vreemden en zó veilig. Ik kon gewoon spelen met andere kinderen met het gevoel dat ik er helemaal bij hoorde. Een groot contrast met het gevoel dat ik op de basisschool had, in de klas waar ik er helemaal niet bij hoorde.

Nu ik terugdenk aan de glimlach die ik op me gezicht had na deze dag en de energie die ik voelde, beleef ik het helemaal opnieuw. Dit zet me aan het denken en ik vraag mezelf: “hoe vaak zit ik tegenwoordig nog stil met mijn herinneringen?” Ik vraag me af hoeveel schatten van inspiratie en fijne herinneringen ik veilig in mijn hoofd heb opgeborgen. Ik bekijk wat ik doe en ik zoek naar hoe het komt dat juist nú die oude mooie herinnering naar boven komt.

Het antwoord dat ik mezelf geef, is stilstaan. Gewoon even stilstaan. Stilstaan om even goed te observeren, te voelen en mijn gedachten aan mooie herinneringen opnieuw af te spelen. 

Nu sta ik even stil bij een herinnering van 20 jaar geleden en de kinderlijke dankbaarheid die ik toen voelde. Wat kan het fijn zijn om echt dankbaar te zijn voor mensen. 

Maar ik kan ook stilstaan tijdens een feest om de gezichten van mijn ouders, vrienden en “niet zo goede” vrienden te bekijken en te onthouden. Wat kan een gezicht toch veel zeggen als je goed kijkt.

Stilstaan bij mijn ademhaling en ontdekken dat ik heel snel ademhaal en merk dat ik ook weer ontspan als ik mijn ademhaling vertraag. Even stilstaan bij mezelf

Ik ben bereid om vaker stil te staan. Om op dit moment een mens te zijn met andere mensen om mij heen in de omgeving waarin ik me bevind. Wat is het leuk om dit met zijn allen te doen, we zijn hier nu allemaal op hetzelfde moment! Best toevallig, als je er even bij stilstaat.

Stilstaan betekent niet dat ik me niet meer ontwikkel, want ik kan ook stilstaan bij mijn doelen, mijn passies en mijn verlangens. Het betekent voor mij dat ik dit moment echt ervaar en inspiratie kan halen uit alles wat er nu al is!

Daarom nodig ik jullie uit om gewoon eens even stil te staan om je heen te kijken en je te concentreren op wat er nu om je heen is. Want zelfs tussen grijze straatstenen groeit soms een bloemetje.

Fijne zondag
Maarten

Would you like to become an Aspiring Triber?
Register for free and get directly access to premium features, such as starting conversations and following experts.

Maarten van der Kaaij

Project Analist, Count and Cooper

Ik geloof in het vuur van onze generatie! We hebben allemaal de drive om hard te werken en te staan voor wat we vinden. Soms hebben we alleen even de het zetje in de juiste richting nodig om bij het vlammetje te komen dat klaar is om jouw leven het vuur te geven dat het verdient. Fire Tribe concentreert zich op de eerste stappen van het vinden van jouw vuur. Gewoon Millennials onder elkaar die experimenteren met de eerste vragen van persoonlijke ontwikkeling. Mijn rol? Ik faciliteer deze eerste stappen en verwijs je door naar literatuur, experts en methoden die voor jou kunnen helpen. Kom gerust een kijkje nemen in onze Fire Tribe Room!
12 Contributions
10 Followers
6 Following

No comments yet.