Haast jij je ook als je het druk hebt?

Als je het druk hebt, ga je maar door. Maar doe je nog de juiste dingen? Heb jij je werk wel eens van de zijlijn bekeken?

Like Comment

Als je het druk hebt, werk je je uit de naad om alles af te krijgen. Je rent van hot naar her, springt bij bij collega's die de taken niet af krijgen. Ondertussen komen er 'spoedjes' binnen die tussen de bedrijven door ook nog een plek krijgen, want tja die klant is toch wel erg belangrijk!

Ondertussen wordt die berg met taken maar niet kleiner. Tijd om stil te staan bij jouw taken en prioriteiten is er niet, want je krijgt je 'gewone' werk al niet af in jouw werkweek. De vicieuze cirkel. Een tweestrijd! Eerst mijn eigen werk of toch eerst de collega's helpen. Veel van de deelnemers aan mijn trainingen hoor ik hierover. 'Ik heb geen tijd voor een timemanagement training, want ik heb het te druk!'

Als je niet regelmatig even stilstaat bij jouw werkzaamheden en prioriteiten, blijf je doorhollen en gaat het jou niet lukken alle werkzaamheden af te krijgen en ga je het alleen maar drukker krijgen.

Stap uit jouw haast! Kijk eens vanaf de zijlijn waar je mee bezig bent, welke werkzaamheden echt moeten gebeuren. Reflecteer regelmatig op jouw werk(wijze). 

Zorg dat je de juiste skills hebt of deze ontwikkeld. Zoals Stephen Covey in de 7e eigenschap beschrijft: 'Houd de zaag scherp'

Would you like to become an Aspiring Triber?
Register for free and get directly access to premium features, such as starting conversations and following experts.

Katrien Eggens

Trainer & werkplekcoach , Wolbers & Wolbers

Gedreven professional met passie voor effectiviteit, constante verbetering en kwaliteit. Trainer & werkplekcoach SLIM & Effectief werken, lifehacker en nomad worker. Mijn missie is de wereld een stukje mooier maken en ervan te genieten door effectief en slim te werken. Overal waar het kan, met het kantoor in je tas. Onder het label Wolbers & Wolbers train ik samen met Sonja Jaarsma Young Professionals. Talent ontwikkeling van deze doelgroep is van groot belang voor organisaties maar bovenal voor de Young Professionals zelf. Wij hebben beide ruime ervaring in het bedrijfsleven, in het geven van trainingen én met de doelgroep van jonge professsionals. Wij worden gedreven door persoonlijke groei en zoeken altijd naar hoe het beter kan. Onze nuchtere noordelijke kijk op ontwikkeling en organisaties houdt ons met de beide benen op de grond.
27 Contributions
4 Followers
7 Following

No comments yet.