'Het is net of wij een andere taal spreken'

Communicatie begint bij jezelf te kennen, hoe kom je over. Niet alleen verbaal, maar nog veel meer non-verbaal. Hoe beter jij jezelf kent, hoe bewuster jij je bent van het effect van jouw gedrag in contact met anderen.

Like Comment

Van onze deelnemers horen wij vaak dat zij het gevoel hebben dat ze niet begrepen worden. 'Het is net of wij een andere taal spreken'. 

Vaak ken je je eigen communicatiestijl niet, en herken je die van jouw gesprekspartner niet. Dan communiceer je niet op hetzelfde level.

Communicatie begint bij jezelf te kennen, hoe kom je over. Niet alleen verbaal, maar nog veel meer non-verbaal. Hoe beter jij jezelf kent, hoe bewuster jij je bent van het effect van jouw gedrag in contact met anderen.

In communicatie (verbaal en non-verbaal) let je op verschillende signalen, intonaties, gedrag, woordgebruik. Aan de hand hiervan herken je de stijl van jouw gesprekspartner. Voor effectieve communicatie is het is van belang deze te herkennen.

In onze trainingen maken wij gebruik van de DISC gedragsanalyse. Deze geeft op eenvoudige wijze inzicht in de verschillende gedrags- en communicatiestijlen die jij laat zien. 

Je hoeft geen andere persoonlijkheid aan te nemen om je professioneel en communicatief te ontwikkelen. Met de inzichten uit de DISC analyse kun jij nog beter te communiceren met klanten en collega's. 

Als je elkaar beter begrijpt, dan kost communicatie minder energie en bereik je samen veel meer!

Meer weten?

Sonja 06 55 98 03 88

Katrien 06 14 64 69 95

info@wolbersenwolbers.nl

Would you like to become an Aspiring Triber?
Register for free and get directly access to premium features, such as starting conversations and following experts.

Katrien Eggens

Trainer & werkplekcoach , Wolbers & Wolbers

Gedreven professional met passie voor effectiviteit, constante verbetering en kwaliteit. Trainer & werkplekcoach SLIM & Effectief werken, lifehacker en nomad worker. Mijn missie is de wereld een stukje mooier maken en ervan te genieten door effectief en slim te werken. Overal waar het kan, met het kantoor in je tas. Onder het label Wolbers & Wolbers train ik samen met Sonja Jaarsma Young Professionals. Talent ontwikkeling van deze doelgroep is van groot belang voor organisaties maar bovenal voor de Young Professionals zelf. Wij hebben beide ruime ervaring in het bedrijfsleven, in het geven van trainingen én met de doelgroep van jonge professsionals. Wij worden gedreven door persoonlijke groei en zoeken altijd naar hoe het beter kan. Onze nuchtere noordelijke kijk op ontwikkeling en organisaties houdt ons met de beide benen op de grond.
32 Contributions
4 Followers
6 Following

No comments yet.