Hoe blijf je gemotiveerd als je baan op het spel staat?

Door de coronacrisis staan veel banen op het spel. Hoe blijf je gemotiveerd als er steeds minder vraag is naar het werk dat jij doet?

Like Comment

Dat vraagt de overheid zich ook af en biedt daarom de kans om gratis bij een erkende loopbaancoach een ontwikkeladvies aan te vragen.

Waarom zou je een ontwikkeladvies aangaan?

Er zijn talloze redenen te bedenken. De twee belangrijkste redenen om niet naar een loopbaancoach te gaan zijn vaak de kosten die ermee gepaard gaan. Èn de overtuiging dat we al die dingen zelf al wel weten en het gewoon een kwestie van doen is. Terugkijkend op mijn loopbaan, had ik maar al te graag eerder inzicht gehad in mijn persoonlijke voorkeuren èn kwaliteiten. Want vanuit onzekerheid was ik vaak knetterhard aan het werk en mij aan het overschreeuwen en kostte dat bakken energie. Terwijl mijn echte kwaliteiten onzichtbaar bleven. Dit ontwikkeladvies geeft jou gratis de mogelijkheid je eens te laten coachen en jouw persoonlijke ontwikkeling een start of een boost te geven.

Wat houdt het in, dat ontwikkeladvies?

De overheid stelt een bedrag van ca 700 euro per persoon ter beschikking voor een kort coachtraject inclusief een analyse van jouw arbeidsmarktkansen. Meer informatie vind je op: https://www.hoewerktnederland.nl/

Bij de meeste loopbaancoaches krijg je binnen dit ontwikkeladvies:

  • Inzicht in jouw huidige arbeidsmarktkansen via een online analyse.
  • Een persoonlijk profiel van leer- en voorkeurstijlen, zodat je weet wanneer jij op je best bent.
  • Welke benutte en onbenutte competenties heb jij?
  • Wat zijn jouw werkwaarden en werkwensen?

In een periode van ca. 8 weken heb jij een mooi startadvies en inzicht in jouw zelf om binnen deze corona tijd mee te bewegen op de arbeidsmarkt. 

Wat moet je ervoor doen? 

Alleen ervaren of gecertificeerde coaches kunnen dit ontwikkeladvies aanbieden. Deze zijn te vinden via www.noloc.com of www.nobco.com

Je geeft een aantal persoonlijke gegevens op en de coach regelt alle administratie. De subsidie is niet oneindig, dus wacht er niet te lang mee.

Er is vooraf ruimte voor een gratis kennismakingsgesprek

Would you like to become an Aspiring Triber?
Register for free and get directly access to premium features, such as starting conversations and following experts.

Babs Geurts

Levensloop Coach | ADHD/ADD Coach, Inktvis Coaching

"Jij bent net als een inktvis, die laat zich ook niet in een hokje stoppen", hoorde ik. En dat klopte als een bus. Zelfsturing en vrijheid zijn belangrijk voor mij. In coaching van millennials kom ik vragen over zelfsturing, zingeving en oorspronkelijke competenties vaak tegen: hoe doe ik dat dan, vrijheid binnen structuur van het werk bijvoorbeeld? En hoe kan ik mijn eigen werk of leven inrichten? Naast life- & loopbaancoach ben ik gespecialiseerd en opgeleid tot ADHD/ADD coach en zie ik ook mensen waar ook de afkorting HSP, HB of ASS van toepassing kan zijn. Babs Geurts (geboren 1976) is afgestudeerd psychologe (2000), en heeft een geaccrediteerde post HBO Life- & Loopbaancoachopleiding afgerond (2017). Aangevuld met een specifieke opleiding tot ADHD Coach (2018). En heeft ervaring als (horeca-)ondernemer met personeel en op het gebied van HRM.
6 Contributions
3 Followers
5 Following

No comments yet.