Hoe druk ben jij?

Like Comment

Druk, druk, druk

Waar ik regelmatig last van had, is dat ik niet toekwam aan de zaken die ik die dag of week had willen doen. Toch had ik het voor mijn gevoel erg druk en voor ik het wist was er alweer een dag of een week voorbij. Ik had het druk met (online) meetings, mails, telefoontjes en ad hoc zaken die voorrang hadden. Hierdoor kwam ik niet altijd toe aan het uitdenken en uitwerken van plannen die voor mij echt belangrijk waren zoals het opzetten van nieuwe trainingen, marketingactiviteiten en mijn eigen persoonlijke ontwikkeling. Hoe herkenbaar is dit voor jou?

De juiste prioriteiten stellen

Toen ik goed ging bekijken of al deze zaken wel belangrijk waren of echt prioriteit hadden, kan ik je nu vertellen dat dat niet het geval was. In veel gevallen was er een bepaalde aanpak ingeslopen waarbij ik zo snel mogelijk op alle mailtjes en telefoontjes antwoordde. Zodra mijn mail, WhatsApp of wat dan ook 'bliepte', dacht ik dat ik meteen moest reageren. Nu weet ik dat dat mijn eigen overtuiging was. Verder dacht ik dat ik bij al die meetings waarvoor ik uitgenodigd werd aanwezig moest zijn. Alleen toen ik eens goed ging kijken wat mijn rol binnen de meetings was, kwam ik tot de conclusie dat een groot aantal ook zonder mij door konden gaan. Ik zat daar vaak als toehoorder zonder dat er enige inbreng van mij verwacht werd. Deze meetings heb ik, in overleg, geannuleerd. Dit gaf heel veel lucht omdat er ineens een paar uur per week 'vrij' kwam.

Agendabeheer

Nu ruim ik tijd in om aan de verschillende plannen te werken. Ik zet dan mijn telefoon op stil en mijn mail uit. Deze check ik dan aan het begin én/of het einde van de dag en dus niet meer elke keer als ik een ‘bliepje’ hoor. Op deze manier kreeg IK weer controle over mijn agenda. Ik stel zelf mijn prioriteiten en besteed tijd aan belangrijke zaken die nu nog niet urgent zijn. Want wanneer je belangrijke zaken blijft uitstellen worden ze uiteindelijk vanzelf urgent en kan het stress niveau toenemen met alle gevolgen van dien. Denk maar eens goed na hoe belangrijk jij jezelf vindt?

Mocht je ook regelmatig tijd te kort komen, ga dan eens na hoe je je werk aanpakt en probeer meer tijd te steken in zaken die echt belangrijk zijn. Mocht je daarbij hulp nodig hebben, neem contact met me op. Ik help je graag!

www.renasense.nl

info@renasense.nl / 06-158 35 066

Would you like to become an Aspiring Triber?
Register for free and get directly access to premium features, such as starting conversations and following experts.

Renate Kruijtzer-Keser

Coach en trainer , RenaSense

Ik ben nuchter, praktisch en empathisch en geniet ervan om andere mensen te helpen ontdekken waar hun talenten liggen en hen weer in hun kracht te zetten. Door de jaren heen heb ik ervaren hoeveel energie ik krijg om het beste in medewerkers en organisaties naar boven te halen en daarin ben ik me verder professioneel gaan ontwikkelen. Door gerichte opleidingen en mijn eigen persoonlijke ontwikkeling als business manager, coach, trainer en HR-adviseur heb ik gaandeweg geleerd hoe mens en organisatie beter in balans te krijgen. Door mijn brede ervaring weet ik inmiddels wat mijn eigen kwaliteiten zijn én waar echt mijn kracht ligt.
9 Contributions
2 Followers
2 Following

No comments yet.