Hoe vind ik mijn passie?

Like Comment

‘Ontdek je passie en je hoeft geen dag meer te werken’. Klinkt te gek, maar wat ga je doen als je niet weet wat je passie is? Of als je eigenlijk van alles leuk en interessant vindt? In een wereld waarin alles mogelijk is, kan het een uitdaging zijn om je passie te vinden.

Wat wil jij worden als je later groot bent?

Ik was nog niet eens tien jaar oud toen de bekende vraag al kwam: 'Wat wil jij worden als je later groot bent?' Een onschuldige vraag, waar onbewust mee gesuggereerd werd dat ik op een gegeven moment toch wel een keuze zou moeten maken. ‘Filmregisseur’ antwoordde ik eerst. Dat antwoord is daarna tientallen keren veranderd..

Op de middelbare school kwamen de studiekeuze en beroepstesten. Daar kwam elke keer wat anders uit. Na tientallen open dagen te hebben bezocht op verschillende hogescholen en universiteiten, koos ik maar voor de studie Marketing. ‘Lekker breed, dan kan ik daar nog alle kanten mee op’ besloot ik. 

Passie-hunting om de ideale baan te vinden

Na het afstuderen volgde een 10-jaar lange periode van job-hopping in het buitenland en passie-hunting. Altijd op zoek naar mijn passie. Op zoek naar het missende stukje van de puzzel om mijn passie en droombaan te vinden. Want van je passie, daar wil je je werk van gaan maken, toch?

Een frustrerende zoektocht, want ik had geen idee wat mijn passie was en ondertussen vond ik alles leuk. Totdat ik leerde mezelf andere vragen te stellen: Wat wil je allemaal worden? Wat wil je allemaal leren en bijdragen? Wat wil je ervaren in het leven? Deze vragen hebben me een totaal ander perspectief gegeven op het leven en het vinden van mijn passie. 

Andere vragen, nieuwe antwoorden

Ik stopte met het denken in beperkingen, dat ik die ene passie moest vinden. Ik begon in overvloed te denken: wat wil ik allemaal doen met mijn leven. In plaats van die constante focus op het vinden van die ene passie deed ik het volgende: ik maakte een hele waslijst van dingen die ik graag wilde leren en ervaringen die ik graag wilde opdoen (zowel in privé als op carrière gebied). Een lijst met reizen die ik wilde maken, mensen die ik wilde helpen, projecten die ik wilde starten en nieuwe skills die ik wilde leren. Elk jaar vul ik deze lijst weer aan en bepaal ik met welke dromen ik als eerst aan de slag wil. 

Ondertussen heb ik meerdere passies ontdekt en komen er nog steeds nieuwe bij! Ik heb mijn eigen werkvorm gecreëerd waarin ik verschillende rollen combineer (hierover binnenkort een blog). Want wie heeft er bepaald dat we maar één carrière mogen kiezen of dat je maar één passie mag hebben? Nu is het jouw beurt. Wat wil jij allemaal worden?

Ben jij op zoek naar je passie? Ben jij op zoek naar je droombaan of naar je ideale bedrijf, waar jij helemaal je ei in kwijt kan? Stel jezelf andere vragen en ontdek wat er allemaal mogelijk is! 

Wil jij jouw dromen nog concreter krijgen? Dan zou ik het superleuk vinden om je te zien in mijn gratis Idea Shapers Room hier op Millennial Lift. Zodat ik je nog meer kan helpen!

Would you like to become an Aspiring Triber?
Register for free and get directly access to premium features, such as starting conversations and following experts.

Melanie van der Storm

Clarity Coach & Idea Shaper, Idea Shapers

Ik werk met multi-passionate professionals die hun ei niet kwijt kunnen in hun huidige werk of bedrijf. Barst jij van de ideeën maar vindt je het lastig om deze concreet te maken? Ik organiseer trajecten waarin je ontdekt hoe je jouw talenten en interesses optimaal kunt combineren in een baan of in een bedrijfsconcept. Zodat je zelf de regie pakt van je carrière en multi-passionate leven.
4 Contributions
2 Followers
1 Following

1 Comment

Go to the profile of Jasper Scholten
Jasper Scholten 7 months ago

Leuke blog! Ja dat was voor mij ook een verademing dat het ok is om meerdere passies en interessegebieden te hebben :D