Ik vind alles leuk! Wat moet ik kiezen?

Like Comment

Ben jij een ideeënmachine en ben jij het ene project nog niet gestart of er bruist alweer een nieuw idee in je hoofd? Waardoor je eigenlijk niks afmaakt of knopen durft door te hakken? Ondertussen houden je vrienden en familie je niet meer bij. ‘Ben je nu al weer van gedachten veranderd?’ 

Grote kans dat jij een multi-passionate bent! 

Dit is een persoon met meerdere expertises en veel verschillende interesses. De eerste keer dat ik van deze term hoorde ging er een wereld voor me open. Er bestaan meerdere mensen zoals ik! 

Ik ben zelf talloze keren van baan en freelance projecten gewisseld omdat ik er al snel weer op uitgekeken was. Altijd op zoek naar die ene magische passie, waardoor alles op zijn plekje zou vallen. Maar niks was leuk genoeg! Ondertussen verwacht de maatschappij en daarmee vele carrière coaches dat we een expertise kiezen en daar een carrière in opbouwen. Dit werkt helemaal niet als je een multi-passionate bent! 

Maar hoe ontdek je dan wat je wilt?

In plaats van één ding te kiezen, ga ontdekken hoe je jouw expertises en interesses optimaal kunt combineren zodat jij een vorm kunt creëren voor jezelf waar je helemaal je ei in kwijt kunt.  

Een mooie eerste stap hiervoor is om na te gaan wat je tot nu toe in je leven hebt ervaren en hebt geleerd over jezelf. Door terug te kijken op je leven ga je inzichten krijgen over wat jou uniek maakt. Vanuit daar kun je makkelijker de verschillende puzzelstukjes met elkaar verbinden en je koers bepalen voor de toekomst. 

Hier zijn vragen om je op weg te helpen: (tip: schrijf de antwoorden uit)

  • Wat zijn de momenten in je leven waarin jij helemaal in de flow zat? Wat deed je precies? 
  • Met welke vragen kloppen mensen bij jou aan?
  • Over welke onderwerpen kan jij urenlang praten? 
  • Aan welke activiteiten spendeer jij graag je tijd?
  • Wat zijn onderwerpen die jij mega-interessant vindt en waar jij graag meer over wilt leren? 

Probeer nu verschillende categorieën te maken waarin je antwoorden die met elkaar te maken hebben bij elkaar zet. Bijv: interesses in hiking en kamperen: categorie outdoor avonturen. Zie je al mooie combinaties die je vanuit deze categorieën kunt maken?

Heel veel plezier en succes!

Ps: kan jij niet wachten om jouw unieke vorm te ontdekken? Wil jij hier graag samen over sparren om in no-time helderheid te krijgen? Vraag dan een gratis Idee Scan gesprek met me aan op melanie@ideashapers.nl 

Would you like to become an Aspiring Triber?
Register for free and get directly access to premium features, such as starting conversations and following experts.

Melanie van der Storm

Clarity Coach & Idea Shaper, Idea Shapers

Ik werk met multi-passionate professionals die hun ei niet kwijt kunnen in hun huidige werk of bedrijf. Barst jij van de ideeën maar vindt je het lastig om deze concreet te maken? Ik organiseer trajecten waarin je ontdekt hoe je jouw talenten en interesses optimaal kunt combineren in een baan of in een bedrijfsconcept. Zodat je zelf de regie pakt van je carrière en multi-passionate leven.
4 Contributions
2 Followers
1 Following

3 Comments

Go to the profile of Jasper Scholten
Jasper Scholten 8 months ago

Hoi Melanie, welkom op de Tribe :D mooi en herkenbaar stuk, kijk nu al uit naar je volgende stukken! Groeten van een fellow multi-passionate ;)

Go to the profile of Melanie van der Storm
Melanie van der Storm 8 months ago

Bedankt Jasper! :) 

Go to the profile of Melanie van der Storm
Melanie van der Storm 8 months ago

Super leuk om erbij te zijn!