Kom uit je comfortzone en probeer eens wat nieuws om te ontdekken wat je nog meer kunt

“Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk wel dat ik het kan”.

Like Comment

Zelfvertrouwen

Zelfvertrouwen is iets raars. De ene keer barst je ervan en kun je de hele wereld aan. De volgende keer voel je je ontzettend onzeker. Herken je dit ook?

Natuurlijk geldt dat ook voor mezelf. Een paar jaar geleden merkte ik dat de baan waarin ik werkzaam was, me niet meer voldoende uitdaagde. In plaats van te achterhalen waar dit gevoel vandaan kwam, ben ik bij een ander bedrijf in dienst gegaan. Ik bleef daar, in eerste instantie, soortgelijke dingen doen en bleef dus in mijn comfortzone. Er was in principe genoeg uitdaging alleen voelde het niet zo en iets vertelde me dat ik meer wilde maar wat dan…?

Inspireren en motiveren

Graag wilde ik iets bijdragen. In mijn werkomgeving werkte ik met name samen met millennials die ik zag worstelen met verschillende vraagstukken. Ik wilde hen inspireren, motiveren en helpen in hun persoonlijke ontwikkeling. Ik heb toen gevraagd of ik intern een meerdaagse training op persoonlijke effectiviteitsgebied mocht verzorgen. Dit was voor mij een sprong in het diepe waarbij ik niet kon vertrouwen op oude en vertrouwde patronen. Het mocht en dus moest ik aan de bak, want ik had nog nooit eerder een training gegeven. Ik heb toen regelmatig gedacht: “waar ben ik aan begonnen”. Presenteren kan ik wel maar dit is toch echt iets anders. Ik voelde me in het begin erg onzeker, want hoe zet je zoiets op, wat zou ik precies gaan vertellen en welke oefeningen zou ik ze laten doen. Ook popte de vraag op “Zitten ze eigenlijk wel op mij te wachten?”. Aangezien het inmiddels op het intranet aangekondigd was en er al medewerkers zich ingeschreven hadden, kon ik niet meer terug.

Voorbereiden en dan gewoon DOEN

Ik ben aan de slag gegaan en heb alles zo goed als mogelijk voorbereid. Met name de vertaling naar de praktijk vind ik zelf erg belangrijk zodat deelnemers het daarna ook zelf kunnen toepassen. De eerste dag van de training was ik vooraf best nerveus, alleen op het moment dat ik er ging staan, voelde het zo goed. Het leek wel vanzelf te gaan. De eerste keer ging het niet helemaal vlekkeloos maar wat heb ik ervan genoten en dat smaakte naar meer. De deelnemers heb ik om tips en tops gevraagd. Dat geeft mij inzicht in hetgeen al goed gaat en op welke punten ik me verder kan ontwikkelen.

Het is goed om af en toe iets totaal nieuws te doen en te ontdekken dat er nog veel meer in je zit. Wanneer je een aantal jaar geleden tegen me gezegd had dat ik trainer en coach zou worden, had ik je voor gek verklaard. Nu weet ik dat dit de beste beslissing is geweest die ik gemaakt heb ik mijn werkende leven. Ik voel me nog steeds regelmatig Pipi Langkous: “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk wel dat ik het kan”.

Probeer het ook maar eens en kom uit je comfortzone. Mocht je hierover willen sparren, neem dan contact met me op.

Renate Kruijtzer-Keser

06-158 35 066

www.renasense.nl

Would you like to become an Aspiring Triber?
Register for free and get directly access to premium features, such as starting conversations and following experts.

Renate Kruijtzer-Keser

Coach en trainer , RenaSense

Ik ben nuchter, praktisch en empathisch en geniet ervan om andere mensen te helpen ontdekken waar hun talenten liggen en hen weer in hun kracht te zetten. Door de jaren heen heb ik ervaren hoeveel energie ik krijg om het beste in medewerkers en organisaties naar boven te halen en daarin ben ik me verder professioneel gaan ontwikkelen. Door gerichte opleidingen en mijn eigen persoonlijke ontwikkeling als business manager, coach, trainer en HR-adviseur heb ik gaandeweg geleerd hoe mens en organisatie beter in balans te krijgen. Door mijn brede ervaring weet ik inmiddels wat mijn eigen kwaliteiten zijn én waar echt mijn kracht ligt.
9 Contributions
3 Followers
4 Following

No comments yet.