#MeToo op de werkvloer: het grijze gebied

Like Comment

Mijn favoriete gespreksonderwerp? Seks. Die fascinatie is jaren geleden ontstaan door heel wat angsten, onzekerheden en nare ervaringen. In typische vrouwenblaadjes las ik alleen maar Halleluja-verhalen over seks en mijn vriendinnen volgden die toon.

Pas jaren later -na een uitgebreide zoektocht- durfde ik voorzichtig kwetsbare thema’s ter sprake te brengen. Al snel bleek dat ik daarmee taboes doorbrak en andere mensen aan het praten kreeg. Vrouwen die al tientallen jaren seksueel actief zijn, maar nog nooit werkelijk plezier aan seks hebben gekend. Mannen die hun fantasieën thuis niet durven te delen, omdat ze bang zijn voor afwijzing. Vrouwen die altijd pijn ervaren bij het vrijen en denken dat die pijn ‘normaal’ is. Mannen die bang zijn dat ze niet groot genoeg geschapen zijn. Vrouwen die nog nooit een orgasme hebben ervaren. Mannen en vrouwen die meer dan eens slachtoffer van seksueel geweld werden.

Over die laatste groep bestaan nogal wat misverstanden. Mannen die slachtoffer zijn van seksueel geweld worden meer dan eens uitgelachen. Welke man fantaseert immers niet over een gewillige vrouw die zich vol overgave op hem stort?! Een mooi onderwerp om ooit nog eens over te schrijven. Nu wil ik het hebben over seksueel geweld op de werkvloer.

Wat is seksueel geweld, of seksuele intimidatie?

Seksueel geweld impliceert dat er fysiek geweld aan te pas komt. Het plaatje van een brute verkrachter die uit de bosjes komt rennen en een willekeurige vrouw van haar fiets trekt en bruut verkracht. Dat. We hoeven hier niet lang over de discussiëren. Mensen die tot zoiets in staat zijn vormen een gevaar voor de samenleving en moeten intensieve hulp krijgen.

Discutabeler wordt het wanneer er geen werkelijk geweld aan te pas komt. Leuke, doorsnee mannen en vrouwen met normale banen en normale hobby’s die moeite hebben met het inschatten van grenzen. Zoals die collega die continu naar je borsten staart. Gaat hij een grens over?  Of -zoals mijn mannelijke collega’s vroeger op kantoor organiseerden- een konttest (jaja, een contest voor de ‘lekkerste’ billen). Is dat oke?

De Nederlandse wet is er vaag over: 

 Enige vorm van verbaal, non-verbaal of fysiek gedrag met een seksuele connotatie dat als doel of gevolg heeft dat de waardigheid van de persoon wordt aangetast, in het bijzonder wanneer een bedreigende, vijandige, beledigende, vernederende of kwetsende situatie wordt gecreëerd.

Iemand die geen verkeerde intenties heeft, kan zo best een opmerking maken die verkeerd aankomt en is daarmee in overtreding. Niet zo gek dus dat veel mannen na de #MeToo discussie van een paar jaar geleden in een soort slachtofferrol kropen: ‘oh, ik kan dus beter niets meer zeggen’ of ‘complimentjes mogen blijkbaar niet meer’.

Het is ingewikkelde thematiek.

Meten met twee maten

Zo zat ik op een gegeven moment naast een bijzonder leuke collega. De aantrekkingskracht was wederzijds en de gevatte opmerkingen vlogen over en weer. Wanneer hij naar me knipoogde, gaf dat een egoboost. De knipoog van een andere collega vond ik dan weer ongepast. Mijn homofiele collega maakte een opmerking over ‘mijn kittige outfitje’ die hij eeeeeeenig vond. Een soortgelijke opmerking van een andere collega viel volledig verkeerd en vond ik vreselijk seksistisch.

Dat herkennen ook andere vrouwen. Eva ontving -na heel wat te hebben geflirt- een zogenoemde dickpic van een collega. Het resulteerde in een modern potje sexting. Waren ze allebei oke mee, dus who cares. De dickpic die een andere collega haar toestuurde, viel dan weer volledig in verkeerde aard. Ja, ze had met hem geflirt, maar dat was puur zakelijk geweest.

Stephanie danste tijdens een vrijdagmiddagborrel (of inmiddels vrijdagnachtborrel) intiem met een collega. Toen een andere collega haar op diezelfde manier beetpakte, ging ze er als een haas vandoor. Hier was ze niet van gediend.

Allemaal kwesties van meten met twee maten en dat is precies waar de schoen wringt. Wanneer is iets seksueel overschrijdend gedrag?

Afstemmen, afstemmen, afstemmen

Gedragscodes en gedragsregels kunnen een groot deel van ongewenst gedrag voorkomen, maar die grijze zone blijft altijd. Feit is dat je van de één net wat meer kunt hebben dan van de ander.

Het gaat om de afstemming. Zakelijk flirten -of zelfs minder zakelijk flirten- is helemaal oke, zolang beide partijen zich daar comfortabel bij voelen en er geen sprake is van machtsmisbruik.

Stel dat die leuke collega niet open had gestaan voor mijn schaamteloze geflirt, dan was ik duidelijk een grens overgegaan. Andersom net zo. Vanaf het eerste moment was voor ons beiden eigenlijk al duidelijk dat deze omgangsvorm prima was. Soms voel je dat gewoon. Toch hebben we dat ook uitgebreid besproken, om ongemakkelijk situaties te voorkomen.  

Zo groot hoef je het niet altijd te maken. Gewoon even checken met ‘mag ik dat zeggen?’ of ‘ben ik zo niet te vrij?’, kan soms al genoeg zijn. Zorg dat de ander werkelijk de ruimte krijgt om grenzen aan te geven. Verwacht niet dat de ander uit zichzelf zijn of haar grenzen aangeeft, want dat kan een enorme uitdaging zijn. Vraag actief of jouw gedrag door de beugel kan en respecteer de grenzen die worden aangegeven. 

Bij twijfel? Gewoon niet doen. Zeker wanneer het om dickpics gaat.

 

Would you like to become an Aspiring Triber?
Register for free and get directly access to premium features, such as starting conversations and following experts.
Go to the profile of Sabrina Soebhan

Sabrina Soebhan

Stressreductie trainer, Everything is Om

Als stressreductie trainer geef ik binnen de corporate wereld workshops, trainingen en coaching. Hierbij maak ik gebruik van technieken vanuit de yoga en mindfulness. Daarnaast geef ik meerdere yogavakanties per jaar en blog ik over bewust leven. Ik hoop mensen te inspireren bewust(er) te worden van zichzelf, eigen drijfveren en grenzen zodat zij in staat zijn om vanuit kwetsbaarheid en liefde het contact met zichzelf en anderen aan te gaan.
3 Contributions
14 Followers
4 Following

No comments yet.