Nooit meer moe?

Omarm angst en kom in je kracht!

Like Comment

Voel jij je ook zo lamlendig in de herfst? Met de komst van het najaar zakt bij veel mensen het energieniveau. Je wordt moe wakker, gaat minder snel naar buiten en sluit je werkdag in het donker af. Je bent lustelozer en prikkelbaarder dan voorheen. Herkenbaar? Dan zou je wel eens last kunnen hebben van najaarsmoeheid. Je bent niet de enige! Maar hoe moe ben je eigenlijk? En waar komt die moeheid vandaan?

In medische termen wordt najaarsmoeheid ook wel Seasonal Affective Disorder (SAD) genoemd: een gemoedstoestand die door de wisseling der seizoenen verstoord raakt. De problemen bij SAD kunnen variëren van een licht vermoeid gevoel tot een zware depressie. Je slaapt slecht, creëert ongezonde eetgewoontes, voelt je somber en treurig zonder directe aanleiding.

Het goede nieuws: je kunt er wat aan doen! Yoga geeft inzicht in jouw patronen. Je gaat ontdekken waar jouw moeheid vandaan komt, en waar je krachten liggen.

Ik merk het zelf ook. Als ondernemer, liefdespartner, gezinsmanager en moeder van een opgroeiend kind ligt uitputting op de loer. Een enorme drive om mijn bedrijf op de kaart te zetten, huishouden, zindelijkheidstraining. Mijzelf motiveren als zzp’er, een voorbeeldige moeder, voedende yoga-docent en liefhebbende partner zijn. Met een niet geringe doses perfectionisme dé ideale ingrediënten voor een eindeloze vermoeidheid.

Die voel ik vooral in mijn benen, en in mijn buik. Alsof ik geen stap meer kan verzetten. Alsof ik kilo’s suiker nodig heb om mijn vuurtje op te stoken. Dus als ik mij dan weer met lood in mijn benen naar de voorraadkast begeef en op het punt sta een lepel door de chocopasta te halen dan gaan bij mij de alarmbellen af. Want bén ik moe of doe  ik moe?

Wat houdt mij tegen om aan te gaan wat er voor mijn voeten ligt? Ik ontdek hier dikwijls een schijnmoeheid als dekmantel-of beter schuilnaam voor angst. Angst die mij tegenhoudt om in mijn kracht te staan en juist die rollen die ik met liefde vervul aan te gaan. Omdat ik het niet durf, omdat mijn overtuigingen blokkades opwerpen ten volste te gaan voor wat ik het liefste doe en waar mijn kwaliteiten liggen. Zo ben ik er achter gekomen dat er periodes zijn geweest waarin ik veel en te vaak alcohol dronk. Uit gewoonte, maar ook om juist die angst te ontwijken. Dat alcohol je energie afbreekt hoef ik jou niet te vertellen. Denk maar even terug aan je laatste lamlendige kater en je voelt direct elke aanwezige vitale ambitie wegkwijnen.

Adem diep in en uit. Maak contact en Just do it!  Doe wat je het liefste doet, wat jou energie geeft. Stel je open en erken wat jou tegenhoudt. Daarna kun je vanuit je kracht de ‘moe- mind fuck’ uitschakelen en gáán.

Dat ook jij die kracht in je hebt, en in staat bent het bewustzijn op je patronen inzichtelijk te maken leer ik je met Yoga.

In een  Online Yoga Consult bied ik jou dé tools om contact te maken met die tergende lagen van vermoeiende  weerstand. Na een intakegesprek maak ik jouw eigen yogavideo met een serie specifieke houdingen doelgericht om jou in je kracht te ontmoeten en je energie te laten stromen.

Wat maakt jou moe? Begin vandaag met Yoga en boek jouw intake nu:

namaste@jaijiva.com

www.jaijiva.com

Keep the spirit up en maak gebruik van de speciale introductie korting van €100,- als je boekt in 2020.

Jiske

Jouw Yoga Coach

 

 

Would you like to become an Aspiring Triber?
Register for free and get directly access to premium features, such as starting conversations and following experts.

Jiske Reeskamp

Yoga Coach | Personal Trainer, Jai Jiva Yoga

1 Contributions
0 Followers
4 Following

No comments yet.