Omgaan met uitgebluste collega’s

Je bent enthousiast en gemotiveerd. Je vindt het leuk om mee te denken en plannen uit te werken die bijdragen aan het succes van de organisatie. Dit enthousiasme kan als sneeuw voor de zon verdwijnen door het samenwerken met uitgebluste collega's. In deze blog deel ik vier tips wat je kunt doen.

Like Comment

Je bent...


Je bent enthousiast en gemotiveerd. Je vindt het leuk om mee te denken en plannen uit te werken die bijdragen aan het succes van de organisatie. Uit dat enthousiasme ontstaan ideeën die je graag wilt voorleggen aan een ervaren collega voor feedback en hopelijk een buy-in. Vol goede moed en energie bespreek je jouw idee. Wanneer je jouw plan hebt gedeeld en hem of haar hoopvol aankijkt voor een reactie, krijg je te horen:

“Gaat niet werken, hebben we al geprobeerd”

“Het is niet realistisch”

“Dat gaat je niet lukken”

Een dooddoener. De energievretende knauw van kribbige kantoorklerken die hun tijd uitzitten. De kans is groot dat jouw enthousiasme en motivatie als sneeuw voor de zon verdwijnen als je een van deze welbekende dooddoeners ontvangt. 

Het is best lastig om hier niet door geraakt te worden en niet in deze beperkte mindset en lage energie meegenomen te worden. Als mens hebben we namelijk de neiging om elkaars emotionele gedrag na te bootsen. Zo kunnen we opgelift worden door positieve mensen en omlaag worden getrokken door negatieve mensen. Hoe zorg je dat je niet mee in de negatieve spiraal gaat en er zelf niet over een paar jaar als een knorrige lab rat erbij zit?

Je hebt dan een aantal opties:

1. Je roept vrijdag uit tot Verbitterde Vrijdag

Een belangrijke stap hierin is het omarmen van veranderingen. Omarmen gebeurt wanneer je van de situatie leert en je er een actie aankoppelt. In bovenstaande situatie kan het zo zijn dat je leert dat je in een energievretende organisatie/teamcultuur zit. De vraag is, wat ga je ermee doen? 

Je zou er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om de situatie in je team te bespreken en het voorstel te doen dat je alleen op vrijdag negativiteit mag spuien. Verbitterde Vrijdag. 

Het initiëren van Verbitterde Vrijdag kan ervoor zorgen dat je een teamfocus ontwikkelt dat zich het merendeel van de tijd richt op wat wel kan in plaats van wat niet kan. Het is de shift van een fixed mindset naar een growth mindset. Als je besluit dit te doen dan is het dus belangrijk dat er een mogelijkheid is om je frustratie op Frustration Friday delen. Dit kan een ‘galuurtje’ zijn waar iedereen de shit van afgelopen week van zich af kan spreken of schrijven. De kans is groot is dat dit galuurtje na een paar weken een halfuurtje wordt en na van loop van tijd misschien zelfs wel niet eens meer nodig is. 

Wil je dit graag implementeren met je team en ben je nog op zoek hoe. Stuur mij dan even een berichtje.  


2. Speel het spel mee

Mocht de buy-in voor bovenstaande toch niet lukken, dan kun je het ook nog op een andere manier aanpakken. Dat is door te spiegelen of misschien nog beter: door hun reactie te overdrijven. “He wat stom van me dat ik er niet uit was gegaan dat jullie dat al lang geprobeerd hebben. Anders zou het er natuurlijk al lang zijn geweest en zouden we niet meer tegen dit probleem zijn aangelopen...” 

Om de professionele relatie te bewaken is het dan wel van belang om te vragen wanneer ze dit hebben geprobeerd en waar ze tegenaan zijn gelopen. Vaak zijn de plannen jaren geleden ooit bedacht, toen de context nog heel anders was. Daarnaast krijg je zo ook gelijk feedback of je eigen plan een antwoord heeft op dit bezwaar. Zo ja, dan kun je dat gelijk bespreken. Zo niet, heb je feedback ontvangen en kun je terug naar de tekentafel voor een beter plan. Win-win!


3. Focus op de energiegevende collega’s

Soms heb je echt van die bokkige beambten waarvan het lijkt alsof ze hun missie ervan hebben gemaakt om alle energie uit jou en de rest van de organisatie te trekken. Alles is te veel, te zwaar of te moeilijk bij hen. Samenwerken is dan echt trekken aan een dood paard. Als dat het geval is dan zit er maar een ding op en dat is je aandacht richten op collega’s waar je wel energie van krijgt en die je wel supporten in je plannen. 


4. Bewaak je eigen energie

Zoals eerder beschreven kunnen we snel worden meegetrokken in de energie van anderen. Het omgekeerde is dan ook waar: anderen worden ook beïnvloed door jouw energie. Zorgen dat je zelf uitgerust bent, goed in je vel zit en enthousiast met oplossingen blijft komen, zorgt ervoor dat je anderen onbewust uitnodigt om hetzelfde te doen. 

De energie en samenwerking in jouw team zal hierdoor veranderen. Als iedereen vol energie zit en kansen ziet, dan zal zelfs de knorrige lab rat zal langzaam uit z’n kooitje komen. 

Mocht je op zoek zijn naar hoe je jouw energie kunt bewaren en versterken? Neem dan contact met me op voor de training ‘word een chief energy officer’. 



Veel succes!

Jasper

Wil jij stappen maken in je persoonlijke ontwikkeling en ben je op zoek naar een goede coach? Geen zin om uren of zelfs dagen te googlen hoe je er een kunt vinden die bij jou past? Klik dan hier. 

Would you like to become an Aspiring Triber?
Register for free and get directly access to premium features, such as starting conversations and following experts.

Jasper Scholten

Spreker | Auteur | Podcasthost Het Millennial Mysterie | Co-founder, Millennial Lift

Vanaf januari 2016 heb ik me fulltime verdiept in millennial en persoonlijke ontwikkeling. In deze tijd heb ik o.a. Het Millennial Mysterie geschreven en ben ik met de gelijknamige podcast begonnen. Ondertussen ook met Millennial Lift gestart omdat ik enerzijds een enorm spanningsveld zie tussen werkgevers en millennials en anderzijds omdat ik een enorme ontwikkelingbehoefte zie bij millennials, die vaak niet goed ingevuld wordt. Met Millennial Lift wil ik daar een oplossing voor bieden.
32 Contributions
15 Followers
17 Following

No comments yet.