Overbrug de generatiekloof met de Millennials

Het overbruggen van de generatiekloof op de werkvloer is van alle tijden. En wat wij nu veel lezen is dat het overbruggen van de generatiekloof met de millennials wel de grootste uitdaging is.

Like Comment

Maar is dat ook zo? Volgens ons is het begrijpen van deze generatie erg belangrijk. Wat drijft hen, wat heb jij hen te bieden. Ga daarover in gesprek met deze generatie, dat is wij zij graag willen! Zij zijn van groot belang voor de huidige bedrijven. Deze millennials zijn ook jouw nieuwe klanten, jouw nieuwe markt en doelgroep.

Hoe haal je een millennial binnen en wat veel belangrijker is hoe bind je ze aan jouw bedrijf:

  1. Bied een uitdagende werkomgeving, waar de millennial veel ervaring kan opdoen.
  2. Leer je medewerkers echt kennen. Door gebruik van de Buttons of DISC methode leer je de drijfveren van je medewerkers kennen.
  3. Investeer in een leven lang leren. Bied medewerkers naast vakinhoudelijke trainingen ook trainingen aan t.b.v. persoonlijke ontwikkeling.
  4. Stimuleer medewerkers feedback op te halen bij collega’s, zodat ze inzicht krijgen in hun eigen ontwikkeling. 
  5. Geef de medewerkers de ruimte om een eigen coach te zoeken. Dat kan binnen het bedrijf maar ook daarbuiten. 

Lees hier waarom eigenlijk iedereen een eigen coach zou moeten hebben.

Would you like to become an Aspiring Triber?
Register for free and get directly access to premium features, such as starting conversations and following experts.

Katrien Eggens

Trainer & werkplekcoach , Wolbers & Wolbers

Gedreven professional met passie voor effectiviteit, constante verbetering en kwaliteit. Trainer & werkplekcoach SLIM & Effectief werken, lifehacker en nomad worker. Mijn missie is de wereld een stukje mooier maken en ervan te genieten door effectief en slim te werken. Overal waar het kan, met het kantoor in je tas. Onder het label Wolbers & Wolbers train ik samen met Sonja Jaarsma Young Professionals. Talent ontwikkeling van deze doelgroep is van groot belang voor organisaties maar bovenal voor de Young Professionals zelf. Wij hebben beide ruime ervaring in het bedrijfsleven, in het geven van trainingen én met de doelgroep van jonge professsionals. Wij worden gedreven door persoonlijke groei en zoeken altijd naar hoe het beter kan. Onze nuchtere noordelijke kijk op ontwikkeling en organisaties houdt ons met de beide benen op de grond.
35 Contributions
4 Followers
7 Following

No comments yet.