Pas in het donker geeft een vlammetje licht

TribeFire is de wekelijkse blog van de Fire Tribe Room.

Like Comment

Beste Tribers,

Vandaag zit ik met tegenzin deze TribeFire te schrijven. Ik probeer met man en macht inspiratie te zoeken. Ik had wat notities gemaakt in opwellingen die potentieel zeker tot een mooie Tribe Fire kunnen leiden. Maar deze keer krijg ik de cirkel gewoon niet rond. Dus wat gaat er door me heen?

De eerste gedachte was om een TribeFire eruit te persen of een oude op te leuken en aan te kondigen dat ik een pauze ga nemen. Dat ik de komende weken even geen TribeFire ga schrijven. De volgende gedachte was om het gewoon niet te schrijven en de laatste gedachte was om gewoon te gaan zitten en te kijken wat er gebeurt.

Mijn tegenzin kan heel veel oorzaken hebben. Een slechte nacht, spanning over de eerste bieding die ik op een huis heb gedaan óf de teamsessie die ik morgen heb. Allemaal externe redenen waardoor ik net doe alsof ik het niet meer in me heb om deze TribeFire tot een goed einde te brengen.

Dus, waarom zit ik hier dan toch te typen? Voor jullie? Zit ik hier omdat jullie van me verwachten dat ik zondag een dagelijkse dosis kwetsbaarheid vertoon. Nee, ik zit hier niet voor jullie, ook al is de gedachte verleidelijk dat ik jullie teleurstel als ik niets schrijf. De gedachte dat geen TribeFire schrijven iets zegt over mij, mijn toekomst of mijn vriendschappen is verleidelijk.

Ik zit hier omdat ik zingeving heb gevonden. Alle vormen van mezelf mogen een plek krijgen in mijn verhalen en al mijn emoties zijn welkom. Ik wil met jullie delen hoe het is om te omarmen dat niet iedere dag mijn beste dag is, maar dat ik iedere dag wél mezelf mag laten zien. Als mijn dag even niet mee zit, hoef ik dat niet alleen op te lossen, dat mag ik delen.

Ik voel zingeving omdat ik van jullie reacties heb geleerd dat jullie mijn stukken lezen om te leren. Ik voel de dankbaarheid voor jullie leergierigheid, om ook van dit verhaal weer jullie eigen verhaal te maken. Ik voel dus zingeving omdat ik heb gekozen om jullie mijn verhaal te vertellen, hiervoor sta ik zondagochtend op en ga ik zondagavond niet naar bed totdat ik het heb verteld. 

Om eerlijk te zijn was het afgelopen tijd makkelijk om over zingeving te praten, want de inspiratie voor de TribeFires kwam vanzelf. Ik had doorbraken in mijn eigen ontwikkelingen, Corona gaf allerlei nieuwe impulsen en ik had nog veel notities liggen van verhalen die ik kon schrijven. Nu mag ik aan de bak. Ik merk dat ik harder wil zoeken naar kennis, naar nieuwe inzichten en naar nieuwe verbindingen om aan jullie te vertellen. 

Zingeving wordt voor mij dus belangrijk als mijn keuzes lastig worden. Ik ervaar dan tegenzin, een knoop in mijn buik en belemmerende gedachten. Op zo'n moment denk ik aan de lessen die ik heb geleerd in podcasts en coaching en denk ik aan de keuzes die ik heb gemaakt. 

Ik heb gekozen om iedere zondag een TribeFire te schrijven, omdat dit bijdraagt aan mijn persoonlijke ontwikkeling op het gebied van schrijfvaardigheid, het benoemen van emoties en overpeinsingen én omdat ik de ambitie heb om een boek te schrijven over persoonlijke ontwikkeling. 

Dus vraag ik mezelf, wat moet ik doen om iedere zondag een TribeFire te schrijven?

Het antwoord is: op een begrijpbare manier mijn overpeinsingen en emoties te benoemen. 

Dit klinkt simpel en dat is het ook en volgens mij is dat ook helemaal de bedoeling. 

Fijne dag

Maarten

Would you like to become an Aspiring Triber?
Register for free and get directly access to premium features, such as starting conversations and following experts.

Maarten van der Kaaij

Project Analist, Count and Cooper

Ik geloof in het vuur van onze generatie! We hebben allemaal de drive om hard te werken en te staan voor wat we vinden. Soms hebben we alleen even de het zetje in de juiste richting nodig om bij het vlammetje te komen dat klaar is om jouw leven het vuur te geven dat het verdient. Fire Tribe concentreert zich op de eerste stappen van het vinden van jouw vuur. Gewoon Millennials onder elkaar die experimenteren met de eerste vragen van persoonlijke ontwikkeling. Mijn rol? Ik faciliteer deze eerste stappen en verwijs je door naar literatuur, experts en methoden die voor jou kunnen helpen. Kom gerust een kijkje nemen in onze Fire Tribe Room!
12 Contributions
9 Followers
6 Following

2 Comments

Go to the profile of Youri Hermes
Youri Hermes 3 months ago

Mooi vanuit je hart geschreven! Inspirerend hoe je jouw eerlijkheid en daarmee kwetsbaarheid communiceert met anderen. Dankje Maarten!

Go to the profile of Martien de Bruijn
Martien de Bruijn 3 months ago

Ook al kwam de blog misschien niet zo makkelijk, het was toch weer fijn om 'm te lezen Maarten!