Reflectie

Hoe vaak antwoord je niet ‘Druk, druk, druk’ op de vraag hoe het met je gaat? En als je dan aan de afgelopen week terugdenkt, in hoeverre weet je dan nog wat je hebt gedaan of hebt betekent?

Like Comment

In elke training noem ik het, reflectie! Het reflecteren op jouw week of dag. Op je werk, thuis of waar dan ook. In het kader van timemanagement lijkt het of er weer een taak bijkomt. Dat wil je toch niet? Maar reflectie helpt effectiever te werken en te leven.
 
Hoe vaak antwoord je niet ‘Druk, druk, druk’ op de vraag hoe het met je gaat? En als je dan aan de afgelopen week terugdenkt, in hoeverre weet je dan nog wat je hebt gedaan of hebt betekent?

De basis van reflectie is het dagelijks opschrijven van wat goed ging en wat beter kan. Doordat je bezig bent met het continu verbeteren train je ook jouw brein. Nadenken over wat er goed en beter kan motiveert jezelf, maar zorgt er ook voor dat je het de volgende keer waarschijnlijk net even wat beter gaat doen.

Naast deze reflectie kun je dan ook alle losse eindjes en briljante ideeën uit jouw hoofd opschrijven. Heerlijk, je maakt plaats voor andere zaken, zonder dat je de belangrijke zaken vergeet!
David Allen noemt dit in zijn boek 'Getting things Done' een braindump. En wat is er nu mooier dan deze reflectie en braindumps te noteren in die mooie boekjes die er tegenwoordig zijn.

Inderdaad, in een boekje gewoon met een pen! Want door te schrijven worden er in je hersenen allemaal verbindingen gelegd tussen je linker en rechter hersenhelft. Je motoriek verbetert en je kunt sneller denken! 

Wil jij minder tijd kwijt zijn aan e-mail? Een half uur per dag extra tijd? Meer balans in jouw werkdag? 

Bel, mail of whatsapp gerust!

Katrien Eggens

Trainer & coach Wolbers en Wolbers

06 146 46 995 / katrien@wolbersenwolbers.nl 

Would you like to become an Aspiring Triber?
Register for free and get directly access to premium features, such as starting conversations and following experts.

Katrien Eggens

Trainer & werkplekcoach , Wolbers & Wolbers

Gedreven professional met passie voor effectiviteit, constante verbetering en kwaliteit. Trainer & werkplekcoach SLIM & Effectief werken, lifehacker en nomad worker. Mijn missie is de wereld een stukje mooier maken en ervan te genieten door effectief en slim te werken. Overal waar het kan, met het kantoor in je tas. Onder het label Wolbers & Wolbers train ik samen met Sonja Jaarsma Young Professionals. Talent ontwikkeling van deze doelgroep is van groot belang voor organisaties maar bovenal voor de Young Professionals zelf. Wij hebben beide ruime ervaring in het bedrijfsleven, in het geven van trainingen én met de doelgroep van jonge professsionals. Wij worden gedreven door persoonlijke groei en zoeken altijd naar hoe het beter kan. Onze nuchtere noordelijke kijk op ontwikkeling en organisaties houdt ons met de beide benen op de grond.
32 Contributions
4 Followers
6 Following

No comments yet.