Snel antwoord op een e-mail?

Hoe zorg jij ervoor dat jouw e-mail wel opvalt tussen de honderden andere mailtjes in de mailbox van jouw collega’s?

Like Comment

Opvallen is 1, maar je wilt natuurlijk gewoon snel een antwoord op jouw e-mail! Hieronder een aantal tips hoe jij zelf dit kan beïnvloeden. 

  • Hou de mail kort en concreet 
  • Stel bij voorkeur 1 vraag per mail 
  • Als je een e-mail stuurt aan meerdere personen, geef dan per persoon aan van wie welke actie wordt verwacht. Je kan dit doen door '@<naam>’ voor de actie te vermelden. 
  • Als je voor een deadline het antwoord moet hebben, vermeld dan een reactietermijn. En hou een beetje speling in de tijd zodat je voor jezelf ook voldoende tijd hebt om jouw actie ook nog te kunnen uitvoeren.
  • Als het spoed is, dan bellen! Je kan altijd via e-mail extra informatie aan die persoon sturen, maar je belt eerst. Dan heb je aandacht en kun je uitleggen waarom deze spoed. 
  • Geef je mail een goed onderwerp. Het gebruik van de ‘! Hoge prioriteit’ knop, HOOFDLETTERS, vet gedrukte tekst helpt absoluut niet! Dit wekt eerder irritatie op bij de ontvanger dan dat hij of zij sneller jouw e-mail gaat beantwoorden. 

Meer focus op je werk? Dagelijks jouw inbox leeg? Meer rust en overzicht? Ik kan je helpen om met meer aandacht en focus jouw werkdag door te komen.

Would you like to become an Aspiring Triber?
Register for free and get directly access to premium features, such as starting conversations and following experts.

Katrien Eggens

Trainer & werkplekcoach , Wolbers & Wolbers

Gedreven professional met passie voor effectiviteit, constante verbetering en kwaliteit. Trainer & werkplekcoach SLIM & Effectief werken, lifehacker en nomad worker. Mijn missie is de wereld een stukje mooier maken en ervan te genieten door effectief en slim te werken. Overal waar het kan, met het kantoor in je tas. Onder het label Wolbers & Wolbers train ik samen met Sonja Jaarsma Young Professionals. Talent ontwikkeling van deze doelgroep is van groot belang voor organisaties maar bovenal voor de Young Professionals zelf. Wij hebben beide ruime ervaring in het bedrijfsleven, in het geven van trainingen én met de doelgroep van jonge professsionals. Wij worden gedreven door persoonlijke groei en zoeken altijd naar hoe het beter kan. Onze nuchtere noordelijke kijk op ontwikkeling en organisaties houdt ons met de beide benen op de grond.
32 Contributions
4 Followers
6 Following

No comments yet.