Stel de verzending van je mail uit

Microsoft Outlook is een programma met een overdaad aan functies. Handig! Maar juist omdat het er zoveel zijn, ken je ze vast niet allemaal. Ik deel graag en regelmatig handige en slimme Outlook tips met jullie.

Like Comment

Verzenden van een mail uitstellen

Een mail hoef je niet direct te verzenden. Je kan instellen dat een mail pas na een aantal minuten daadwerkelijk verzonden wordt. Hoe vaak heb je niet dat je een mail verstuurd en je hebt een bijlage vergeten te koppelen of toch nog iets vergeten te schrijven, of iets te veel emotie in de mail verwerkt?

Je kan dit instellen met een regel. In het menu 'Regels' maak je een nieuwe regel, je selecteert 'Regel toepassen op berichten die ik verzend' , klik 2x op volgende en dan kies je voor de optie 'aflevering van het bericht een aantal minuten uitstellen'. 'Een aantal' kan je aanklikken en hier vermeld je de uitstelperiode. Vervolgens voltooi je de actie en klik je op 'toepassen'. 

Jouw mail wordt in het vervolg met de door jou ingestelde tijd uitgesteld.
Mocht je nu een verzonden bericht binnen deze tijd nog willen intrekken, ga dan naar jouw 'postvak uit' en verwijder het bericht.

Meer informatie of hulp nodig? Bel, mail, of whatsapp gerust. 

Katrien Eggens | 06 146 46 995

Would you like to become an Aspiring Triber?
Register for free and get directly access to premium features, such as starting conversations and following experts.

Katrien Eggens

Trainer & werkplekcoach , Wolbers & Wolbers

Gedreven professional met passie voor effectiviteit, constante verbetering en kwaliteit. Trainer & werkplekcoach SLIM & Effectief werken, lifehacker en nomad worker. Mijn missie is de wereld een stukje mooier maken en ervan te genieten door effectief en slim te werken. Overal waar het kan, met het kantoor in je tas. Onder het label Wolbers & Wolbers train ik samen met Sonja Jaarsma Young Professionals. Talent ontwikkeling van deze doelgroep is van groot belang voor organisaties maar bovenal voor de Young Professionals zelf. Wij hebben beide ruime ervaring in het bedrijfsleven, in het geven van trainingen én met de doelgroep van jonge professsionals. Wij worden gedreven door persoonlijke groei en zoeken altijd naar hoe het beter kan. Onze nuchtere noordelijke kijk op ontwikkeling en organisaties houdt ons met de beide benen op de grond.
35 Contributions
4 Followers
7 Following

No comments yet.