Veel gestelde vragen

Hieronder volgen de meeste gestelde vragen over de handstand. Staat jouw vraag er niet bij, stuur mij een berichtje.

Like Comment

Ik ben niet sportief en al helemaal niet lenig, kan ik dan de handstand wel leren?Iedereen kan de handstand leren met de juiste training. 

Ik ben bang om de handstand te doen, ik durf het gewoon niet. Kan ik over die angst heen komen?
Jazeker. Door gebruik te maken van de  muur, handstandgerichte oefeningen* te doen en de juiste begeleiding zal je steeds zekerder worden, je angst overwinnen en uiteindelijk de handstand durven doen.

* foreward fold rocks, press walks, toe taps, core lifts en frog hops

Hoe lang duurt het voordat ik een handstand kan?
Dat is voor iedereen verschillend. De een leert de handstand in 2 tot 3 maanden, de ander doet er jaren over om een losse handstand te kunnen uitvoeren. Echter de beweging van de handstand (heupen over je schouders brengen) leer je vrij snel met behulp van handstandgerichte oefeningen. Daarnaast is oefenen-oefenen-oefenen belangrijk. Piano spelen leer je ook niet in één les.

 *foreward fold rocks, press walks, toe taps, core lifts en frog hops

Hoe vaak moet ik de handstand oefenen?
Het liefste elke dag, zodat de beweging van de handstand ‘inslijt’. Zie het als piano leren spelen: om goed te kunnen spelen, moet je elke dag oefenen. Liever elke dag 5 minuten dan 2 keer per week 30 minuten.

Ik doe aan vechtsport, waarom zou ik de handstand willen leren, wat heb ik eraan?
Voor een vechtsporter is het belangrijk om sterk en lenig te zijn, te kunnen focussen, controle te hebben over je lichaam en angsten te overwinnen. En dat zijn precies die dingen die je bereikt als je traint voor de handstand. Bovendien kan je de handstand overal uitvoeren zonder sparringpartner. Het is een mooie aanvulling op je vechttraining.

Ik doe aan yoga, wat heb ik eraan om de handstand te leren?
Voor veel yogi is het goed kunnen uitvoeren van de handstand een blijk van controle over het lichaam. Ook helpt het leren van de handstand je gewicht te verplaatsen (heupen voorbij je schouders en schouders voorbij je polsen) en dit heb je nodig bij armbalans oefeningen. Bovendien is de handstand een oefening die tijdens iedere yogales uitgevoerd kan worden. Voorbeelden van poses waarbij de handstand onderdeel is van de oefening, zijn de zonnegroet, de kraai en chaturanga.
En last but not least: de handstand is een yoga-oefening op zichzelf.

Ik doe aan hardlopen, wat heb ik er aan om de handstand te leren?
Elke hardloper heeft baat bij een goede mobiliteit van het lichaam en een sterke core. Bovendien is goed kunnen focussen een belangrijk mentaal aspect van het hardlopen.

En net als hardlopen, kan je de handstand overal uitvoeren. Het is een mooie aanvulling op je hardlooptraining.

Waarom is het zo belangrijk om de mobiliteit van mijn handen en schouders te vergroten?
Om de handstand goed te kunnen uitvoeren, is het belangrijk om je heupen voorbij je schouders te brengen en je schouders voorbij je polsen. Dit vereist mobiliteit in je handen en schouders.

 

 

 

Would you like to become an Aspiring Triber?
Register for free and get directly access to premium features, such as starting conversations and following experts.

Linda Winkel

Vitaliteitstherapeut, mentor en trainer persoonlijke ontwikkeling, mentor en trainer leiderschaps- en talentontwikkeling, Ultra expert and fanatic in 'Handbalancing Gymnastics', Handbalans, LeaderFit, Millennial Lift

9 Contributions
9 Followers
0 Following

No comments yet.