Volle Maan 5 juni - what's in it for you?

Morgen is het weer Volle Maan! Deze volle maan staat in het teken Boogschutter, dat gekenmerkt wordt door enthousiasme en optimisme. Rond volle maan slaap ik altijd slechter dan normaal, ik kom minder goed in slaap en ik sta vermoeider op dan normaal. Misschien komt dat jou ook herkenbaar voor.

Like Comment

Doordat Venus in retrograde staat, vinden er op liefdesvlak en financieel vlak nogal wat verschuivingen plaats. Vanwege de  drie eclipsen die plaatsvinden op 5 juni, 21 juni en 5 juli zul je merken dat je op een andere manier naar bepaalde aspecten van je leven gaat kijken. Emoties kunnen worden vergroot en misschien besluit je om het roer om te gooien. Vanwege de vele veranderingen die er gaande zijn, zowel op persoonlijk niveau als op wereld niveau, kun je het gevoel krijgen dat je meer uit het leven wilt halen en meer voor de wereld wilt betekenen. 

Waarschijnlijk voel je een behoefte om op te ruimen en relaties onder de loep te nemen. Je kunt erachter komen dat je vasthoudt aan bepaalde oude dingen die je los wilt gaan laten omdat ze jouw ontwikkeling belemmeren. 

Wat houdt Volle Maan in Boogschutter in?

Boogschutters zijn enthousiast, leren graag en zijn harde werkers. Ze houden ervan om op avontuur te gaan en te leren over religies en culturen. Geaarde boogschutters zijn vaak open-minded en zijn op zoek naar diepgang in hun leven. Boogschutters vinden eerlijkheid belangrijk. De zon staat in Tweelingen. Tweelingen zijn nieuwsgierig, leergierig en charismatisch. Tweelingen zijn vaker verveeld dan Boogschutters en ze zijn minder op zoek naar diepgang. Tweelingen zijn goed in het leggen van contact en gaan het liefst conflicten uit de weg. 

Vanwege de intense standen van de planeten, de vele planeten die retrograde lopen en de gebeurtenissen in de wereld, kan het aanvoelen alsof je in een emotionele rollercoaster zit en dat er echt wat moet gaan veranderen in je leven. Daarnaast kunnen oude liefdes en contacten weer in je leven komen en eventueel opbloeien. Deze periode is een periode die gekenmerkt wordt door eerlijkheid. Wat voel je echt? Wat denk je echt? Wat vind je er echt van? Het is geen tijd om jezelf voor te houden dat dit is wat je wilt terwijl je diep vanbinnen voelt en weet dat er een ander pad voor jou is. Het is tijd om te gaan doen wat je echt wilt en je eigen beperkingen en overtuigingen te erkennen. Je bent mens. Je bent niet perfect. Je hebt beperkende overtuigingen, over jezelf, over anderen en de wereld om je heen. It’s time to heal those itchy stuff.  

Misschien heb je onlangs iemand ontmoet en mis je een bepaalde diepgang in dat contact. Misschien is het nodig om de confrontatie met een ander persoon aan te gaan. Het kan nodig zijn om onze gevoelens en gedachten met betrekking tot een bepaald persoon op een rijtje te  zetten en hier een open en eerlijk gesprek met een ander over te voeren. 

Vanwege het feit dat Venus in retrograde staat, spelen je financiën meer dan anders een rol in je leven. Misschien wil je te graag iets veranderen in je leven. Een huis kopen, een nieuwe opleiding beginnen, een nieuwe functie.. Je mag echter meer geduld hebben en niet te impulsief iets ondernemen. Neem niet te veel risico totdat de retrograde voorbij is en kies voor financiële stabiliteit. Risico’s mogen later weer genomen worden!

Mercurius, Cheiron en Uranus zorgen ervoor dat communicatie kristal clear mag zijn en dat je echt nog meer voor jezelf mag opkomen. Misschien voel je de urgentie op een bepaald contact te doorbreken, om je emoties ten volle te uiten of je juist terug te trekken. Daarnaast is je intuïtie momenteel on fire. Vertrouw hier dan ook echt op. Let op de signalen die je ontvangt via jouw intuïtie. 

Deze volle maan staat ook in het teken van jouw eigen dark sides en die van humanity as a whole. Wat zijn jouw schaduwkanten? En wat zijn de schaduwkanten van de mensheid? Veel karmische banden komen naar boven. Karmische banden met voorouders en je eigen familie. Welke banden zitten nog in ons DNA verweven die geheeld mogen worden? Daar is soms opstand voor nodig. Dit heeft te maken met Nessus, een asteroïde die verbonden is met Mars. Een persoon krijgt deze gifmantel en zal komen te overlijden. Deze persoon is onschuldig en het overlijden van deze persoon zorgt voor veel ophef. Deze persoon is gelukkig op doorreis en zal op zijn uiteindelijke bestemming terecht komen, vredig en veilig. Kortom, deze Volle Maan gaat ook nog eens enorm over oude (ziels)wonden, incarnatie, veiligheid en stabiliteit. 

Tenslotte ben je misschien veel bezig met nadenken over je toekomst en hoe je deze toekomst wilt vormgeven. Denk je de laatste dagen veel na over het creëren van een gezin of een nieuwe thuissituatie? Over verhuizen? Over het verwezenlijken van je dromen? Niet voor niets denk je hier de laatste tijd vaak aan. Dit hangt allemaal samen met de planeten die zo staan. Dankzij Uranus krijgen we mooie beelden over onze toekomst en hoe we deze willen vormgeven. Ook hiervoor heb ik een leuke opdracht voor jou aan het einde van deze post. 

Volle Maan opdrachten 

Volle Maan opdracht met betrekking tot een ander persoon

Wanneer je diepgang mist met een bepaald persoon, waar je eigenlijk heel veel om geeft, kan het spannend zijn om je gevoelens en gedachten richting die persoon te uiten. Wellicht ben je bang om de ander te kwetsen of kwijt te raken. Maar de planeten willen dat je nu eerlijk bent en zegt wat je op je hart hebt. Daarom heb ik een leuke opdracht voor je bedacht om een open en eerlijk gesprek te voeren met de desbetreffende persoon.

1. Pak pen en papier en schrijf op over wie het gaat. 

2. Sluit je ogen en denk aan de afgelopen periode met deze persoon. Hoe heb je je gevoeld? Ben je altijd eerlijk geweest tegen jezelf en deze persoon? 

3. Open je ogen weer en denk na over wat je mist in jullie relatie. Wat voor diepgang mis je? Wat voor connectie mis je? Hoe voel je je hierover? Waar twijfel je over? Wat maakt je onzeker of angstig? Waar ben je bang voor? 

4. Geef op bovenstaande vragen die met jou resoneren antwoord. Schrijf ze op op het vel papier. Verder kun je gewoon opschrijven wat er allemaal in je opkomt met betrekking tot de diepgang die je mist met die persoon.

5. Vervolgens schrijf je op wat je graag zou willen. Wat voor diepgang wil je? Wat voor relatie wil je? Hoe wil je je voelen? Wat betekent een fijne upliftende relatie voor jou?

Wanneer je dit hebt gedaan, is het belangrijk om te beseffen dat je hoe dan ook gesteund wordt door het Universum en dat wanneer je niet vertelt wat je op je hart ligt, emoties en gevoelens zullen opkroppen in jouw lichaam. Vervolgens is het aan jou of je eerlijk en kwetsbaar het gesprek durft te voeren met deze persoon.

Volle Maan opdracht emotie-analyse

Aangezien deze periode nogal als een emotionele rollercoaster kan voelen, heb je misschien de behoefte om te onderzoeken waar die emoties vandaan komen. Misschien komen bepaalde emoties, gedachten en overtuigingen uit ervaringen uit verleden. Deze opdracht is bedoeld om jouw eigen emoties, gevoelens en gedachten eens onder de loep te nemen en om te onderzoeken waar het nog niet helemaal lekker botert.

1. Pak wat papier en een pen erbij. Leg het vel papier in de lengte neer en teken in het midden en streep. 

2. Haal vervolgens een paar keer diep adem totdat je voelt dat je dieper zakt in de aarde. 

3. Schrijf aan de linkerkant vervolgens alle emoties, gedachten en opvattingen op die je hebt over jezelf, je omgeving en de wereld om je heen. Schrijf op iedere regel een andere emotie, gedachte of opvatting. Het gaat erom dat het gedachten, emoties en opvattingen zijn die je iedere dag hebt. Een voorbeeld: ‘Ik heb het gevoel dat ik pas rust vind als ik met mijn bibs op het strand op Bali lig.’ Of: ‘Ik denk niet dat ik bij bedrijf X kan werken omdat ik opleiding X niet heb gedaan.’ Schrijf ook op wat je mist in je leven en wat je graag anders zou willen zien. Schrijf ook je onzekerheden en angsten op. Wellicht heb je het gevoel dat andere mensen veel verder zijn dan jij bent of dat andere mensen een succesvoller leven hebben. Schrijf dat allemaal op. 

4. Dit wordt een pijnlijke maar wel een noodzakelijke. Schrijf vervolgens jouw eigen tekorten op. Schrijf weer aan de linkerkant op iedere regel een andere emotie, gedachte of opvatting. Dit kan pijnlijk zijn omdat je echt in je hart kijkt. Wanneer we eerlijk zijn over onze eigen tekorten en belemmeringen, kunnen we ze immers veranderen. Misschien ben je snel jaloers? Ben je onzeker? Misschien heb je te weinig interesse in die ene persoon getoond? Schrijf het allemaal op.

5. Vervolgens gaan we iedere negatieve emotie, gedachte of opvatting ombuigen tot iets positiefs. Je hoeft het nog niet helemaal te geloven of te zijn maar wanneer je het ombuigt tot iets positiefs, zend je deze vibratie uit en zal dit proces van transformeren langzaam maar zeker in werking worden gezet.

Volle Maan opdracht toekomst

1. Pak weer wat papier en een pen.

2. Ga op een rustige plek zitten waar je niet gestoord wordt. Ga in de kleermakerszit zitten en sluit je ogen. Haal een paar keer diep adem. Visualiseer vervolgens jouw droomleven in een chronologische volgorde. Probeer het niet in je hoofd te visualiseren maar in je hart. Voel ook de energie die dit met zich meebrengt. Wanneer je voelt dat je hart open gaat en er meer energie gaat stromen, dan is de visualisatie in lijn met jouw hogere zelf. Wanneer je alleen maar ‘denkt’ dat dit jouw droomleven is, komt er vaak geen of weinig gevoel mee gepaard. Een kriebelend, warm gevoel geeft aan dat het een goed gevoel is, oftewel: een beeld dat strookt met jouw hogere zelf! 

3. Wanneer je dit hebt gedaan en echt hebt gevoeld, kun je jouw droomleven gaan opschrijven en uittekenen. Wees creatief! Je kunt bijvoorbeeld ook een moodboard maken op Pinterest en leuke afbeeldingen verzamelen. Je kunt fijne woorden uit de krant knippen die voor jou belangrijk zijn en leuke dingen verzamelen die je graag in je leven wilt hebben!

Volle Maan Ritueel

Creëer een fijne, veilige omgeving voor jezelf waar je niet gestoord kan worden. Brand eventueel een kaarsje of steek een wierookje aan. Zet een rustig muziekje op en mediteer een aantal minuten. Wees er gewoon. Meer hoef je niet te doen. Wanneer je het gevoel hebt meer geaard te zijn, pak er dan wat papier en pen bij. Geef vervolgens antwoord op de volgende vragen. Voel en ervaar wat er in jou opkomt. Alles is goed.

  1. Wat gebeurt er op wereldwijd niveau?
  2. Wat gebeurt er op regionaal/landelijk niveau?
  3. Wat gebeurt er op persoonlijk niveau?

Het is een bijzonder intense Volle Maan. Er gebeurt zo ontzettend veel op alle vlakken van het leven. Laat het allemaal over je heenkomen. Alles is goed, het mag er allemaal zijn. Alles wat je voelt, denkt en ervaart. Onthoud dat na regen zonneschijn komt. Blijf vertrouwen in jezelf, in de mensheid en in de toekomst. Samen staan we sterk. <3 

Would you like to become an Aspiring Triber?
Register for free and get directly access to premium features, such as starting conversations and following experts.

Jeanine Leenheer

Leefstijlcoach | Mind, Body & Soul Coach, Jeanine Leenheer Coaching

Soms loop je even vast. Dan weet je niet meer of je voor optie A of B moet kiezen. Ga je linksaf, rechtsaf of blijf je je weg rechtdoor vervolgen? Hoe je het ook went of keert, wanneer je het gevoel hebt niet meer aan het roer te staan van jouw eigen leven, ben je uit balans. Ik begeleid je graag om het heft weer in eigen handen te nemen en om jou weer in jouw eigen kracht te zetten. Ik ben gecertificeerd als Leefstijlcoach bij het Centrum Post Initieel Onderwijs Nederland (CPION). De opleiding tot Leefstijlcoach heb ik gevolgd aan de Bold Coach Academy te Bussum. Coaching voor mij betekent het raken van de juiste snaar waardoor de ijslaag van jou afbrokkelt en het innerlijke licht in jou weer gaat schijnen. Ik kan jou helpen bij je problemen en vragen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, spirituele ontwikkeling, voeding, beweging, stress, burn-out, mind, body & soul. Mijn coaching is holistisch, wat betekent dat we niet enkel naar één aspect van je leven kijken maar naar het totaalpakket. Waar stroomt de energie en waar mogen we nog aan de tandwieltjes sleutelen zodat de energie weer gaat stromen? Kortom, een balans tussen je lichaam, geest én ziel. Ik coach vanuit pure verbinding, liefde en intuïtie. Mijn persoonlijke interesses zijn: persoonlijke ontwikkeling, spirituele ontwikkeling, meditatie, yoga, kundalini, gezond koken, duurzaamheid, transformatief coachen, schrijven en reizen.
8 Contributions
2 Followers
2 Following

1 Comment

Go to the profile of Jasper Scholten
Jasper Scholten 8 months ago

Hey Jeanine, leuke afwisseling in het aanbod! Wat ik nog niet helemaal goed begrijp: als je hebt over boogschutters. Is dit dan alleen relevant voor de mensen die boogschutters zijn of is dit voor iedereen relevant omdat de boogschutterskarakteristieken iedereen wel in bepaalde mate heeft?