Wat M&M’s, Netflix en seks met elkaar gemeen hebben

Je kunt er verslaafd aan raken. Check. Mensen over de hele wereld kennen het en gebruiken/doen het. Check. Maar wat nog meer?

Like Comment

Wat M&M’s, Netflix en seks met elkaar gemeen hebben

Je kunt er verslaafd aan raken. Check. Mensen over de hele wereld kennen het en gebruiken/doen het. Check. Maar wat nog meer?

Alledrie kunnen ze ons een goed gevoel geven. Maar ze geven alledrie ook weer niet de duurzame voldoening die persoonlijke groei je wel kan geven. Want hoe zou jij je voelen als je jaren 10kg extra bagage hebt gedragen en deze opeens af mag doen? Wat voor een opluchting, lichtheid en rust zou dat je geven? 

Duurzame voldoening

Precies dat gevoel kun je ervaren als je stappen maakt in je persoonlijke groei. Er zijn weinig dingen zo fijn als het loslaten van destructieve gewoonten, gedachten en gevoelens die je al jarenlang met je meedroeg. Het zorgt voor een nieuwe baseline van innerlijke rust en focus in je leven. Hoe lekker M&M’s ook zijn of goed de serie of vrijpartij ook mag zijn, ik heb nog nooit iemand ontmoet die hier structureel hetzelfde resultaat door ervaart… 

Hoe loslaten?

Als loslaten zo’n fijn gevoel is dan is de vervolgvraag: hoe laat je dan los? Ja dat is niet altijd even makkelijk gezegd en gedaan. Zie daarvoor deze podcast die ik met Jan Bommerez heb gemaakt. Een oplossing die vaak heel goed kan werken is om een een goede coach in de arm te nemen. 

Een goede coach is in staat om de bagage te identificeren en jou te begeleiden in het loslaten ervan. Maar hoe vind je een goede coach als je nog geen of weinig ervaring met coaches hebt gehad?

Speld in een hooiberg?

De wildgroei van coaches maakt dit niet gemakkelijk. Het kan best overweldigend zijn om een keuze te maken uit alle beschikbare coaches. Hoe weet je waar je op moet letten? Hoe weet je of je beter bij een loopbaancoach, een lifecoach of een psycholoog terecht kunt? Wanneer weet je of een coach de bekwaamheid heeft om een oplossing met jou te vinden?

Als je deze kennis niet hebt dan kan het vinden van een goede coach best lastig zijn. Misschien heb je geluk en tref je in een keer goede coach die jou perfect kan helpen. De kans is groter dat je veel tijd investeert in het vinden van een coach en vervolgens ook weken/maanden een kostbaar traject ingaat waarin je uiteindelijk niet helemaal geholpen wordt met jouw vraag. Dat is ontzettend zonde qua tijd, geld en energie!

Tips om een goede coach te vinden

Om deze ellende te besparen is het van belang dat je eerst antwoord krijgt op de volgende vragen:

  • Wat is coaching en wat is coaching niet?

Het kan goed dat jij beter bent gediend bij een psycholoog, therapeut of een psychiater dan bij een coach. Dan is het wel van belang dat je weet wat het onderscheid is tussen deze professionals. Ook helpt het om te begrijpen wat je van een coachtraject mag verwachten en wat niet. Het is bijvoorbeeld belangrijk om te beseffen dat niet al je zorgen opeens als sneeuw voor de zon zullen zijn verdwenen na een coachtraject. Coaching kan je leven wel weer een stuk makkelijker en lichter maken.

  • Hoe herken je een goede coach en een minder goede coach?

Net zoals met antiek, auto’s of kledingstukken kun je je verliezen in het grote aanbod. De vraag is, hoe weet je welk stuk antiek of welke auto goed is? Ga je uit van reviews, vertrouw je de verkoper op zijn of haar blauwe ogen of ga je af op de prijs? Het zijn allemaal keuzestrategieën die je kunt toepassen. Als deze wereld nieuw voor je is, dan is vaak de beste oplossing om je te laten informeren door iemand die deze wereld kent. 

Kennis opdoen

Het vinden van de juiste persoon en de antwoorden op deze vragen kan heel veel tijd in beslag nemen. Dat is zonde, want de bagage die je meedraagt kan met de dag zwaarder aanvoelen. Vandaar dat José Mark, eigenaresse van een van de meest toonaangevende coachbedrijven van Nederland, en ik de antwoorden op deze en nog meer vragen in een online training hebben samengebundeld. 

Denk daarbij aan vragen als hoe ziet een coachtraject eruit, wat mag je verwachten, wat kun je zelf doen om de klik te bepalen, etc. Wij willen allebei dat jij zo snel mogelijk stappen kunt zetten in je persoonlijke groei. Want hoe meer mensen hier stappen in maken hoe makkelijker en leuker de wereld gaat worden en hoe minder drama er zal zijn. 

Ik wens je veel mooie stappen toe!

Interesse in de training? Deze training is exclusief te vinden op ML. Klik hier voor meer informatie. 

 

Would you like to become an Aspiring Triber?
Register for free and get directly access to premium features, such as starting conversations and following experts.

Jasper Scholten

Spreker | Auteur | Podcasthost Het Millennial Mysterie | Co-founder, Millennial Lift

Vanaf januari 2016 heb ik me fulltime verdiept in millennial en persoonlijke ontwikkeling. In deze tijd heb ik o.a. Het Millennial Mysterie geschreven en ben ik met de gelijknamige podcast begonnen. Ondertussen ook met Millennial Lift gestart omdat ik enerzijds een enorm spanningsveld zie tussen werkgevers en millennials en anderzijds omdat ik een enorme ontwikkelingbehoefte zie bij millennials, die vaak niet goed ingevuld wordt. Met Millennial Lift wil ik daar een oplossing voor bieden.
32 Contributions
16 Followers
17 Following

No comments yet.