Werkgeluk - Pijler 2: Persoonlijke Groei

Werkgeluk steunt op 5 belangrijke pijlers, zoals Autonomie en Zingeving. Hoe hoog scoor jij in jouw werkgeluk? In zes artikelen nemen we alle pijlers met je door! Ook kan je de gratis WerkgelukScan doen. Deze keer "Persoonlijke Groei en Ontwikkeling" verder uitgewerkt.

Like Comment

Persoonlijke ontwikkeling
of steeds op je tenen lopen?

In elke baan is het belangrijk dat je iets hebt om naar toe te groeien, een doel om aan te werken, een persoonlijke ontwikkeling om na te streven.

Wie wil er nou elke dag hetzelfde doen, dag in dag uit? Je wilt lekker groeien en zelf bepalen welke groei dat is, welke doelen voor jou van betekenis zijn.

Ook wil je op een evenwichtige manier je eigen kwaliteiten en talenten in kunnen zetten. Je wilt elke dag iets nieuws ontdekken en werken in een omgeving die jouw talenten en jouw groei ondersteunt en aanmoedigt.

Hoe versterk je groei en ontwikkeling in je werkomgeving?

Tegelijkertijd is het vreselijk slecht voor je om elke dag op je tenen te moeten lopen en onzeker te zijn of je wel kunt voldoen aan de eisen die je baan aan je stellen, dat leidt je rechtstreeks richting een burn-out. Hetzelfde geldt voor elke dag hetzelfde doen en nooit uitgedaagd worden om je talenten en kwaliteiten echt aan te spreken: daar wordt je ook heel ongelukkig van. Ergens daartussen wil je een mooi evenwicht zoeken en samen met je leidinggevende steeds werken aan het verzetten van de doelen die je jezelf hebt gesteld.

Ga aan de slag met persoonlijke groei en ontwikkeling!

Het is fijn om te weten aan welke thema’s je kunt werken om te komen tot een goede opbouw van je loopbaan. Wat is nou voor jou echt belangrijk en waar ga jij nou echt je voordeel mee doen? Waar liggen jouw zwaktes en hoe zorg je ervoor dat die je niet in de weg zitten? Welke talenten kun je veel beter benutten? Welke kwaliteiten zet je nog helemaal niet voldoende in? Hoe kun je in je gesprekken met je leidinggevende jouw ontwikkelbehoefte op zo’n manier bespreken dat het een fijne uitdaging is om mee aan de slag te gaan? En vooral: wat kun jij elke dag en elke week en elke maand doen om te zorgen dat je jezelf ontwikkelt op een manier die bijdraagt aan je verdere loopbaan en leven? Dat zijn mooie onderwerpen om mee aan de slag te gaan met één van de coaches van CoachNetwerk.

Wil je aan de slag met het vergroten van je persoonlijke ontwikkeling, stuur dan een bericht aan contact@coachnetwerk.nl en vermeld: Werkgeluk - Groei en Ontwikkeling in mijn Werk. We zorgen dan dat je even kunt sparren met een echte professional over je volgende stappen!

Ga naar onze webpagina waar je de scan kunt starten: WerkgelukScan.

Lees ook onze andere artikelen over werkgeluk:
1. Werkgeluk, hoe hoog scoor jij?  
2. Pijler 1: Autonomie
4. Pijler 3: Zingeving
5. Pijler 4: Relaties
6. Pijler 5: Vitaliteit 

Would you like to become an Aspiring Triber?
Register for free and get directly access to premium features, such as starting conversations and following experts.

José Mark

CEO, CoachNetwerk BV

Hallo, mijn naam is José Mark. Ik ben directeur en oprichter van CoachNetwerk, het meest hoogwaardige platform voor coachprofessionals in Nederland. Mijn passie is dat iedere professional in Nederland toegang heeft tot de beste coaching. Er zijn in Nederland heel veel mensen die zich aanbieden voor coaching, maar jij hebt er maar 1 nodig die goed past bij jouw vragen en jouw volgende ontwikkelstappen. Die exacte persoon vind ik voor jou in het netwerk van professionals die zich specialiseren in de vragen die jij hebt. Wij werken elke dag met Millennials die starten met een eerste baan vanuit studie of die op zoek zijn naar zingeving in hun werk of die graag ondersteuning willen bij het vormgeven van die grote volgende stap in hun loopbaan. Wij helpen je met tips, technieken, feedback, slimme modellen en analyses, goede sparring en het krijgen van inzicht in wat jij nodig hebt om je leven en werk in te richten zoals jij dat wilt. Kijk op onze website voor meer informatie of klik op de artikelen en posts om te zien wat we voor je kunnen doen! Wil je meer informatie of hulp van een goede coachprofessional? Bel of mail ons gerust.
22 Contributions
2 Followers
0 Following

No comments yet.