Werkgeluk - Pijler 4: Relaties

Werkgeluk steunt op 5 belangrijke pijlers, zoals Autonomie en Zingeving. Hoe hoog scoor jij in jouw werkgeluk? In zes artikelen nemen we alle pijlers met je door! Ook kan je de gratis WerkgelukScan doen. Deze keer "Relaties" verder uitgewerkt.

Like Comment

Realiseer je voldoende dat jouw werkgeluk bepaald wordt door de kwaliteit van de relaties met wie je werkt?

Mensen worden gelukkig van betekenisvolle relaties en andersom hebben gelukkige mensen meer kans op het vormen van gelukkige relaties met anderen. Goede collegiale contacten zijn in extreme mate van invloed op ons ‘werkgeluk’. Daarom besteden we hier in onze WerkgelukScan speciaal aandacht voor.

Relaties versus werkgeluk

Maar wat hebben (gelukkige) relaties met werkgeluk te maken? Meer dan de helft van alle ontslagzaken gaan over de “verstoorde (arbeids) relatie”. Dan hebben we het al over het einde van het dienstverband. De ellende speelt zich vooral af tijdens het dienstverband. Pesten op de werkvloer bijvoorbeeld. Uit CBS-onderzoek blijkt dat 12% van alle werkenden in Nederland te maken krijgt met pesten. Wie van jouw collega’s wordt er gepest? En hoe beïnvloed dat de sfeer op de afdeling en in het team? Wat als je zelf onderwerp bent van pesterijen? Of doe je er aan mee?

Goede onderlinge interacties en samenwerking op het werk zorgen voor een groot gevoel van vertrouwen en betrokkenheid. Het is daarom een belangrijke pijler onder Werkgeluk.

Hieronder 7 tips over wat jij kunt doen voor een optimale werkrelatie.

  1. Blijf werken aan je sociale vaardigheden en je persoonlijke ontwikkeling.
  2. Wees dankbaar en positief.
  3. Stel doelen en bespreek deze met de mensen in je omgeving.
  4. Zorg voor een sociaal netwerk.
  5. Vermijd azijnpissers.
  6. Accepteer fouten van jezelf en van anderen. Zonder fouten geen groei.
  7. Blijf altijd in gesprek met elkaar. Niets vervelender dan onuitgesproken zaken tussen mensen.

Coachsessies voor het verbeteren van je relaties

Relaties zijn er in vele gradaties en verschillende varianten. In coachsessies over carrière, groei en ontwikkeling leer je hoe jij een volgende carrière stap kunt maken met behulp van een aantal technieken gericht op het aangaan van relaties. Voor velen is dit een Eye-opener die voor verstrekkende verandering kan zorgen.

Wil je aan de slag met het vergroten van je persoonlijke ontwikkeling, stuur dan een bericht aan contact@coachnetwerk.nl en vermeld: Werkgeluk - Relaties in mijn Werk.
We zorgen dan dat je even kunt sparren met een echte professional over je volgende stappen!

Ga naar onze webpagina waar je de scan kunt starten: WerkgelukScan.

Lees ook onze andere artikelen over werkgeluk:
1. Werkgeluk, hoe hoog scoor jij?  
2. Pijler 1: Autonomie
3. Pijler 2: Persoonlijke Groei en Ontwikkeling
4. Pijler 3: Zingeving
6. Pijler 5: Vitaliteit 

Would you like to become an Aspiring Triber?
Register for free and get directly access to premium features, such as starting conversations and following experts.

José Mark

CEO, CoachNetwerk BV

Hallo, mijn naam is José Mark. Ik ben directeur en oprichter van CoachNetwerk, het meest hoogwaardige platform voor coachprofessionals in Nederland. Mijn passie is dat iedere professional in Nederland toegang heeft tot de beste coaching. Er zijn in Nederland heel veel mensen die zich aanbieden voor coaching, maar jij hebt er maar 1 nodig die goed past bij jouw vragen en jouw volgende ontwikkelstappen. Die exacte persoon vind ik voor jou in het netwerk van professionals die zich specialiseren in de vragen die jij hebt. Wij werken elke dag met Millennials die starten met een eerste baan vanuit studie of die op zoek zijn naar zingeving in hun werk of die graag ondersteuning willen bij het vormgeven van die grote volgende stap in hun loopbaan. Wij helpen je met tips, technieken, feedback, slimme modellen en analyses, goede sparring en het krijgen van inzicht in wat jij nodig hebt om je leven en werk in te richten zoals jij dat wilt. Kijk op onze website voor meer informatie of klik op de artikelen en posts om te zien wat we voor je kunnen doen! Wil je meer informatie of hulp van een goede coachprofessional? Bel of mail ons gerust.
22 Contributions
3 Followers
0 Following

No comments yet.