"You can do anything, but not everything"

"You can do anything, but not everything" schreef David Allen in zijn bestseller 'Getting Things Done'.

Like Comment

"You can do anything, but not everything" schreef David Allen in zijn bestseller 'Getting Things Done'.

Tijd is een kostbaar iets. Benut het voor de juiste dingen. Maar hoe zorg je nu dat je de juiste dingen doet, die dingen die voor jou belangrijk zijn, die jou helpen jouw doelen te realiseren.

Als je ergens ja tegen zegt, zeg je ergens anders nee tegen. Ja zeggen tegen een cliënt is nee zeggen tegen extra administratief werk. Deze keuzes moet je telkens maken. Door te weten waar je prioriteit ligt wordt het eenvoudiger deze keuzes te maken.

Het meest gebruikte model om te prioriteren is het Eisenhower model. Door Stephen Covey (boek 'De 7 eigenschappen van effectief leiderschap') wordt dit de ‘Tijdmanagement matrix’ genoemd. Het principe en de werking is identiek.

Would you like to become an Aspiring Triber?
Register for free and get directly access to premium features, such as starting conversations and following experts.

Katrien Eggens

Trainer & werkplekcoach , Wolbers & Wolbers

Gedreven professional met passie voor effectiviteit, constante verbetering en kwaliteit. Trainer & werkplekcoach SLIM & Effectief werken, lifehacker en nomad worker. Mijn missie is de wereld een stukje mooier maken en ervan te genieten door effectief en slim te werken. Overal waar het kan, met het kantoor in je tas. Onder het label Wolbers & Wolbers train ik samen met Sonja Jaarsma Young Professionals. Talent ontwikkeling van deze doelgroep is van groot belang voor organisaties maar bovenal voor de Young Professionals zelf. Wij hebben beide ruime ervaring in het bedrijfsleven, in het geven van trainingen én met de doelgroep van jonge professsionals. Wij worden gedreven door persoonlijke groei en zoeken altijd naar hoe het beter kan. Onze nuchtere noordelijke kijk op ontwikkeling en organisaties houdt ons met de beide benen op de grond.
23 Contributions
4 Followers
7 Following

No comments yet.