Desk yoga: nek, rug & benen

Werken aan een bureau zorgt vaak voor een onnatuurlijke lichaamshouding en (te) weinig beweging. In deze sessie desk yoga een aantal effectieve oefeningen voor je nek, rug en benen. In 10 minuten tijd breng jij je lichaam in beweging, gewoon achter je bureau.

Like Comment

Een lange dag op kantoor (of in tijden van corona, gewoon thuis) heeft vaak als nadeel dat je te lang in eenzelfde houding zit. Dit in combinatie met een verkeerde lichaamsbelasting en/of stress, is funest voor je lichaam. Je lijf zal onnodig aanspanning en te veel spierspanning vasthouden. 

De oefeningen in deze sessie desk yoga zijn simpel, maar effectief. Omkleden voor de sessie is niet nodig en ook hoef je niet je hele kantoor te verbouwen. Voor deze sessie is het wel fijn wanneer je wat ruimte om je heen hebt, zodat je een stukje bij je bureau vandaan kunt zitten. 

Let tijdens de sessie desk yoga goed op je eigen grenzen. Hoe vervelender een houding aanvoelt, hoe belangrijker het is om dit lichaamsdeel in beweging te brengen. Dat wil overigens niet zeggen dat je jezelf moet forceren! Een houding mag oncomfortabel zijn, maar mag nooit pijn doen. Zeker bij blessures is het belangrijk om naar je lichaam te blijven luisteren. 

Voordelen desk yoga

  • de doorbloeding van het lichaam wordt gestimuleerd;
  • fysieke (spannings)klachten kunnen afnemen;
  • meer lichaamsbewustzijn; 
  • mobiliteit zal worden vergroot;
  • fysieke, emotionele en mentale rust.

Desk yoga voor nek, schouders en rug

Heb je vaak last van je nek, schouders of rug? Dan is deze sessie desk yoga echt iets voor jou. Laagdrempelige houdingen om meerdere keren per dag te doen, zodat je spanning kunt voorkomen of verminderen. 

Samen met je collega's desk yoga volgen

Dat kan! Sabrina Soebhan van Everything is Om geeft al jarenlang desk yoga binnen bedrijven. Meer informatie hierover is op haar website te vinden. 

Would you like to become an Aspiring Triber?
Register for free and get directly access to premium features, such as starting conversations and following experts.
Go to the profile of Sabrina Soebhan

Sabrina Soebhan

Stressreductie trainer, Everything is Om

Als stressreductie trainer geef ik binnen de corporate wereld workshops, trainingen en coaching. Hierbij maak ik gebruik van technieken vanuit de yoga en mindfulness. Daarnaast geef ik meerdere yogavakanties per jaar en blog ik over bewust leven. Ik hoop mensen te inspireren bewust(er) te worden van zichzelf, eigen drijfveren en grenzen zodat zij in staat zijn om vanuit kwetsbaarheid en liefde het contact met zichzelf en anderen aan te gaan.
2 Contributions
15 Followers
4 Following

No comments yet.