SIC update #1: aanmelden vergemakkelijken

Hallo allemaal, hierbij een korte update over de lancering van de SIC.

Like Comment

Hallo allemaal,

Hierbij een korte update. Allereerst dank aan alle vrijwilliger die zich al hebben aangemeld! Super tof dat jullie je tijd en energie willen inzetten voor anderen alsook zo enthousiast zijn dat er al de nodige oproepjes zijn geplaatst. Morgen gaan we officieel live met de promotie van de eerste online Social Intensive Care (SIC) Room van NL. Hopelijk kunnen we met elkaar de nodige mensen helpen die kampen met eenzaamheid en verveling. Voor de duidelijkheid: we zijn geen hulpverleners of GGZ-instelling. We zijn hier omdat we onze liefdevolle (jaja in de tijd mogen we dat zonder gene zeggen) aandacht aan anderen willen geven.

Belangrijkste update is dat we de drempel voor hulpbehoevenden zo laag mogelijk willen maken. Dit betekent dat we jullie willen vragen om in je oproepen te vermelden op welke manier ze het beste met jullie een afspraak kunnen maken (per mail, inschrijving etc). Reageren met naam en contactgegevens kan voor sommigen/velen een stap te veel zijn. Wat kan helpen is dat je zelf een dag en tijdstip aangeeft waarop je kunt bellen of videopanellen (weet niet of dit woord al bestaat), zodat zij hierop kunnen reageren. 

Vandaar dat wij jullie onze videopanelfunctie graag ter beschikking stellen. Alle vrijwilligers (contributers in deze room) hebben hier vandaag toegang tot gekregen. Voel je zeker niet verplicht. Het is een handige tool die je binnen de Tribe kunt gebruiken. 

Hieronder vind je de stappen hoe je deze panelfuncties optimaal kunt inzetten. Voordat ik deze deel, graag ook het volgende: 

Kunnen jullie aan het eind ook om een korte feedback vragen van degene waarmee je spreekt? Behalve dat dit (hopelijk) leuk en nuttig voor jezelf is kan dit ook voor anderen een mooie inspiratiebron zijn!

Wens jullie veel plezier. Hopelijk kunnen we met elkaar vele mensen door deze onzekere tijd begeleiden. Heb je verder nog vragen, ideeën of suggesties, stel ze dan graag hieronder. Dan komt een van ons hier snel bij je op terug!

Groeten
Jasper

Tip: open een nieuw tabblad en ga naar tribe.millenniallift.com. Dan kun je deze pagina als referentiepagina behouden. 

Stap 1: klik boven in de navigation bar op het kopje 'contribute' en ga naar 'host a video panel'

Stap 2: Vul de panel title in en zorg ervoor dat je 'record this video panel' uitzet ivm privacy. 
Note: ben je van plan om vaker iemand te woord te staan of heb je meerdere momenten vrij in je agenda. Dan kan het handig zijn om de dag + tijdstip in je panel title te beschrijven, zodat je dit makkelijk kunt delen.

Stap 3: Klik vervolgens op 'start panel'. Vervolgens zie je onderaan de volgende knop 'invite'. Klik hierop, dan kun je deze panellink in je aanbod kopieren of mailen naar de desbetreffende persoon (p.s. deze persoon hoeft geen Triber te zijn). 

Stap 4: Wanneer je klikt op het icoontje rechts van de link kopieert hij de link automatisch. Deze link kun je dan vervolgens in je post/oproep plaatsen

Stap 5: Mocht je meerdere dagen of tijdstippen kunnen en je wilt mensen de mogelijkheid geven om in te bellen op het juiste tijdstip dan is het raadzaam op alvast meerdere panels te starten. Dit kun je doen door rechtsboven op je profielfoto te klikken en te gaan naar 'my video panels'.

Stap 6: Afhankelijk van hoeveel tijdslots je wilt vrijmaken kun je op 'new panel' klikken en daarin de vorige stappen herhalen. Zoals je ziet in onderstaand voorbeeld heb ik drie panel(links) aangemaakt. Deze links kan ik vervolgens in een oproep zetten. 

Succes!

Would you like to become an Aspiring Triber?
Register for free and get directly access to premium features, such as starting conversations and following experts.

Jasper Scholten

Spreker | Auteur | Podcasthost Het Millennial Mysterie | Co-founder, Millennial Lift

Vanaf januari 2016 heb ik me fulltime verdiept in millennial en persoonlijke ontwikkeling. In deze tijd heb ik o.a. Het Millennial Mysterie geschreven en ben ik met de gelijknamige podcast begonnen. Ondertussen ook met Millennial Lift gestart omdat ik enerzijds een enorm spanningsveld zie tussen werkgevers en millennials en anderzijds omdat ik een enorme ontwikkelingbehoefte zie bij millennials, die vaak niet goed ingevuld wordt. Met Millennial Lift wil ik daar een oplossing voor bieden.
32 Contributions
16 Followers
17 Following

No comments yet.