Basisbeweging 5 - Verspringen

Verspringen wordt al sinds mensenheugenis uitgevoerd, bijvoorbeeld om slootje te springen of van steen naar steen naar de andere kant van de rivier te springen. Vaak wordt springen onderschat. Het is een skill waar je power en lichaamscoördinatie voor nodig hebt.

Like Comment

Verspringen wordt al sinds mensenheugenis uitgevoerd, bijvoorbeeld om slootje te springen of van steen naar steen naar de andere kant van de rivier te springen.
Vaak wordt springen onderschat. Er wordt gedacht, je springt toch gewoon even. Het is echter een skill die moeilijker is dan je denkt. Je hebt power en volledige lichaamscoördinatie nodig.

Het is een geweldige oefening om je conditie te verbeteren.
Ook bereid het je voor op onverwachte situaties die zich kunnen voordoen in je leven. Omdat het landen een essentieel onderdeel is van het springen, zal je beter voorbereid zijn als je een keer valt. Misschien land je wel op je voeten en niet met je gezicht op de grond.


Hoe spring je ver?

  • Ga met je voeten op heupbreedte staan
  • Stel je voor dat je een ski springer bent. Je brengt je billen naar achteren en je buigt benen een beetje. Je armen breng je gestrekt naast je lichaam
  • Beweeg je armen naar achteren en vervolgens naar voren
  • Als je springt, breng je je heupen naar voren. Je duwt je heupen als het ware naar voren, waardoor ze volledig openen
  • Je armen beweeg je verder omhoog waarbij je je schouders opent
  • Land met je armen en handen naar voren en buig je benen
  • Probeer zo zacht mogelijk te landen

Aan de slag!

Verspringen kan je in principe elke dag oefenen. Waarbij ik in ieder geval één keer per week adviseer. Zet een timer op vijf minuten en stop wanneer de timer gaat. Ga voor één hoge kwaliteit herhaling per keer. Neem tussendoor zoveel mogelijk rust als je nodig hebt. 

Would you like to become an Aspiring Triber?
Register for free and get directly access to premium features, such as starting conversations and following experts.

Linda Winkel

Vitaliteitstherapeut, mentor en trainer persoonlijke ontwikkeling, mentor en trainer leiderschaps- en talentontwikkeling, Ultra expert and fanatic in 'Handbalancing Gymnastics', Handbalans, LeaderFit, Millennial Lift

9 Contributions
9 Followers
0 Following

No comments yet.