Werkenergie verhogen met millennials

In deze video verkennen Jasper Scholten en Aart Bontekoning hoe je de werkenergie van alle generaties kunt verhogen door goed met je millennials om te gaan.

Like Comment

Werkenergie van millennials


Aart Bontekoning en ik heb anderhalf jaar geleden samen met Careerwise en Appical een groot onderzoek uitgevoerd onder ruim 3500 millennials. Wij hebben toen o.a. gekeken wat de grootste werkenergiegevers en -vreters zijn onder millennials. 

Werkenergie is een prachtige indicator waar je als medewerker en als organisatie staat. Is de werkenergie laag, dan uit zich dat in lagere betrokkenheid en mindere motiviatie. Is die hoog dan zorgt dan juist voor betekenis, een hogere productiviteit en vaak betere werkrelaties. De vraag is, hoe ontwikkel je hogere werkenergie?

Uit Het Millennial Onderzoek 2018 komt naar voren dat betekenisvol werk, werksfeer en ontwikkeling de belangrijkste energiegevers van millennials zijn. In dit gesprek staan we stil bij deze drie punten, die wat uit dit gesprek blijkt ook veel samenhang vertonen. 

Betekenisvol werk

Betekenisvol werk is nagenoeg altijd het resultaat van hoge werkenergie. Aart maakt het punt dat bewegingsvrijheid en de manier waarop we onze werk kunnen indelen voor betekenis zorgt. Verder zorgen het besef dat je werk bijdraagt aan een groter geheel en werkt voor een organisatie dat een positieve bijdrage levert aan de maatschappij ook voor betekenis. 

Werksfeer

Werksfeer gaat voornamelijk over de onderlinge relatie. Onderling vertrouwen is hier het sleutelwoord. Kun je op een open en gelijkwaardige manier communiceren? Deze communicatievorm is cruciaal om gedateerde processen en werkwijzen in organisaties te identificeren. Gedateerde werkwijzen kosten werkenergie. 

Ontwikkeling

De grootste ontwikkelingsbehoefte van millennials ligt in het domein van persoonlijke ontwikkeling. De meest prangende vragen van millennials zijn: 'hoe kom ik in mijn kracht?' en 'wat zijn mijn talenten en hoe kan ik die gebruiken?'. Dit is trouwens ook een belangrijke reden waarom we met Millennial Lift zijn gestart. We willen millennials een passend antwoord kunnen geven op iedere ontwikkelingsvraag die zijn hebben. 

De situatie nu

De huidige stilstand kan verschillende uitkomsten hebben: het kan voor stress opleveren, veel reflectietijd alsook de mogelijkheid om te ontdekken wat je werkenergie geeft en kost. Dit is tevens een mooie kans waar je als leidinggevende op in kunt springen. Juist in deze tijd kun je het verschil maken door begrip te tonen en te ontdekken wat er echt speelt. Doe je dit goed dan krijg je er ongetwijfeld ambassadeurs voor terug!  

Meer weten of vragen?

Wil je meer weten n.a.v. deze video? Heb je een vraag voor Jasper of Aart of een onderwerpsuggestie voor een nieuw video? Stuur dan een mail naar jasper @millenniallift.com en/of reageer op de post hieronder (dien je wel een account voor te hebben). 

Zoek je als leidinggevende meer handvatten hoe je beter met millennials kunt samenwerken? Klik dan hier

#samengroeien 

 

Would you like to become an Aspiring Triber?
Register for free and get directly access to premium features, such as starting conversations and following experts.

Jasper Scholten

Spreker | Auteur | Podcasthost Het Millennial Mysterie | Co-founder, Millennial Lift

Vanaf januari 2016 heb ik me fulltime verdiept in millennial en persoonlijke ontwikkeling. In deze tijd heb ik o.a. Het Millennial Mysterie geschreven en ben ik met de gelijknamige podcast begonnen. Ondertussen ook met Millennial Lift gestart omdat ik enerzijds een enorm spanningsveld zie tussen werkgevers en millennials en anderzijds omdat ik een enorme ontwikkelingbehoefte zie bij millennials, die vaak niet goed ingevuld wordt. Met Millennial Lift wil ik daar een oplossing voor bieden.
32 Contributions
16 Followers
17 Following

2 Comments

Go to the profile of Mark van Beek
Mark van Beek 7 months ago

Interessant verhaal! Het zou mooi zijn als millenials meer betrokken worden en dat er meer gekeken wordt naar waar wij energie van krijgen. Alleen zijn te weinig leidinggeven naar mijn idee hier mee bezig. Hebben jullie een idee wat er moet gebeuren om ze toch zover te krijgen?

Go to the profile of Jasper Scholten
Jasper Scholten 7 months ago

Ha Mark, goede vraag, dankjewel. Dit is zeker iets wat wij vaker horen. Het begint in eerste instantie bij jezelf. Je eigen behoeften en wensen uitspreken en vervolgens het gesprek aangaan waar de win-win ligt. Dan kun je natuurlijk nog steeds op weerstand stuiten. Ik neem hem mee in een volgende video!